Subtop: Mariska van Groningen met hard werken en vertrouwen naar winst

Subtop: Mariska van Groningen met hard werken en vertrouwen naar winst

0 918
Mariska Van Groningen - Dutch Dandy Hippiade 2016 © DigiShots

Mariska van Groningen beleefde gisteren een goede wedstrijd in Ouddorp. Met haar Dutch Dandy (v. Lord Leatherdale) wist zij de Prix St. Georges ruim te winnen met een percentage van 67,76%.

Harde trainen beloond

Enthousiast vertelt Mariska: ‘We hebben nog niet heel vaak Prix St. Georges gestart en vorige week ging het eigenlijk helemaal niet fijn. De afgelopen week heb ik heel scherp en hard getraind om te zorgen dat Dutch Dandy zijn aandacht bij mij zou houden. Hij heeft nog wel eens de neiging om in de proef een beetje in zich zelf te kruipen. Vandaag bleef hij er heel goed aantrekken en liep hij eigenlijk net zoals thuis met als hoogtepunt de uitgestrekte draf. Zelf vind ik de keerwendingen nog lastig dus daar haalden we nog mindere cijfers voor.’

Pech zorgt voor bijzondere band

‘We kochten Dutch Dandy als vierjarige hengst. Omdat hij heel veel hengst was, hebben we hem besloten te castreren. Al snel kreeg hij een ontstoken sinus met als gevolg dat hij drie maanden in Utrecht heeft gestaan. Hij is daardoor erg eenkennig en aanhankelijk geworden. Ik ben dol op al mijn paarden maar deze is wel heel bijzonder. Hij vertrouwt mij echt en gaat voor mij door het vuur!’ aldus de leerlinge van Annemieke Lips- Maaskant.

Winst Inter I voor Romy Pielanen

Het rode lint in de Prix St. Georges was met 64,87% voor Marijke van Giessen en Hexagons Finomana (v. Rubiquil). In de Intermediaire I was Romy Pielanen de beste. Met de Ronaldo nakomeling reed zij naar een percentage van 65,59%.

Stefanie de Frel in vorm

Stephanie de Frel reed met Calrieta H (v. Westpoint) een percentage van 67,83% in de Intermediaire II. Daarmee waren zij de beste van deze in handicap verreden rubriek. De nummer twee, Natalie Poppe, reed een score van 65% in de Inter A met haar paard Vienna (v. Parcival).

Van Giesen en Van der Woude domineren ZZ Zwaar

Het ZZ Zwaar was verdeeld over twee kleine groepen. In zowel de eerste als in de tweede proef was beide keren de overwinning voor dezelfde combinatie. De eerste groep kwam op naam van Marijke van Giessen met Fionetty (v. Rubiquil). Dit duo scoorden 65,71% en 66,36%. In de tweede groep was het Steve van der Woude die tweemaal met het oranje lint naar huis mocht met Dasookwat (v. Uphill). Zijn proeven werden gewaardeerd met 64,71% en 64,64%.

Junioren zijn Young Riders de baas

De Junioren en Young Riders rubriek werd in handicap verreden. Junior Annemijn Boogaard wist de Landenproef op haar naam te schrijven. Met haar paard Fullspeed TC (v. Ziësto) reed zij naar een percentage van 67,70%. Ook de nummer twee was een Junioren amazone. Ezra Boer en Zoë D (v. Gribaldi) behaalden een score van 65,47%. Ook in de Individuele proef kwamen de Young Riders er niet aan te pas. Hier was de overwinning met 68,03% voor de goed in vorm verkerende Milou Dees met haar paard Fransesco (v. Florencio).

Foto: DigiShots

Reacties