Subtop: Machteld Hoeflake met overwinning het nieuwe jaar in

Subtop: Machteld Hoeflake met overwinning het nieuwe jaar in

0 405
dressuur

Voor Machteld Hoeflake stond vandaag de eerste wedstrijd van 2018 weer op het programma in Velddriel. Met Everything is Possible (v. Ehrentanz) reed ze naar de overwinning in de Zware Tour. De combinatie scoorde 63,7% in de Grand Prix.

Doelen stellen

Over de proef vertelt Machteld: ‘De proef ging eigenlijk wel redelijk goed. We hadden geen grote fouten, alleen gingen er nog wat kleine dingen mis. Ik merkte duidelijk dat vooral ikzelf nog wat wedstrijdritme mis. Het was ongeveer drie maanden geleden dat we voor het laatst hadden gestart en dan moet je toch weer een beetje wennen. Een van de doelen van vandaag was om de zigzag in galop zonder telfouten door te rijden en dat lukte goed! Nu moet ik het nog mooier verdelen. Over het geheel moet de proef nog iets expressiever maar dat is vooral een doel voor mijzelf’ zegt de kritische Machteld die aangeeft te trainen bij Edward Gal en Tristan Tucker en voor de proefgerichte begeleiding de hulp krijgt van Mattie Boomaars.

Plannen voor het nieuwe jaar

‘Voor het komende jaar hoop ik een aantal internationale wedstrijden te kunnen rijden met Everything is Possible. Daarnaast hebben we nog een aantal eigen fokproducten die ik rijd en waarvan er eentje, een El Capone, zijn opwachting mag maken op de Hengstenkeuring in Den Bosch’ aldus een enthousiaste Machteld Hoeflake over de plannen voor 2018.

Prix St. Georges voor Aniek de Laat

In de Prix St. Georges ging de overwinning naar Aniek de Laat met Endyrava (v. Lord Leatherdale). Met deze merrie reed zij naar een score van 66,47%. Laura Petersen en Dividentt L (v. Special D) volgden op de tweede plaats met een score van 64,78%.

Springpaard wint Inter I

Monja Bonekamp wist met de springgefokte Vidocq (v. Pacific) een percentage van 64,78% bij elkaar te rijden, hetgeen haar het oranje lint opleverde. Ynes Hendriks en Cilian O-Pardi (v. Sandreo) volgden op geringe afstand met 64,12%.

Stuivertje wisselen

In het ZZ zwaar was het stuivertje wisselen tussen de nummers een en twee in beide proeven. Junioren ruiter Rosalinde Lammerts wist met 66,57% de eerste proef ruimschoots te winnen met haar paard Romanoff (v. Rubinero). Zij werd op de tweede plaats gevolgd door Charlotte Daniels die met de nakomeling van Zenon, Daantje, naar een score 63,21% reed. In de tweede proef waren de rollen omgekeerd en noteerde Charlotte Daniels een percentage 63,43% en was de tweede plaats met 62,14% voor Rosalinde Lammerts.

In een kleine Young Riders rubriek was de hoogste score voor Lotte van den Herik met Winner (v. San Remo). Dit duo reed 61,62% bij elkaar.

 

Foto: Digishots

Reacties