Subtop: Lotje Schoots zegeviert in kür CH Haarlemmermeer

Subtop: Lotje Schoots zegeviert in kür CH Haarlemmermeer

0 969

Op de prachtige terreinen van Concours Hippique Haarlemmermeer was het Lotje Schoots die de hoogste score behaalde in de kür op muziek. In het Haarlemmermeerse Bos liep Cocksdorp Texel (v.Lingh) naar 72,25% in zijn eerste kür op Grand Prix-niveau.

“Ik was heel tevreden, want alle onderdelen lukten heel goed. Ondanks de temperaturen en de mindere bodem bleef hij er goed aan trekken. Ik was blij met hem”, vertelt Schoots na afloop. De amazone benoemt de passage en de zijgangen als hoogtepunten van haar kür op muziek op de klanken van Sweet Caroline. “De piaffe kan hij eigenlijk ook heel goed en dat lukt in de ring ook steeds beter. Eigenlijk was ik over de hele linie tevreden. Cocksdorp Texel liep nu op de oude kür van Torricelli. Ik heb goede herinneringen aan die muziek, maar het is wel de bedoeling dat hij een eigen kür krijgt.”

Prachtig concours
Het concours in de Haarlemmermeer beschrijft Schoots als een prachtig concours dat goed op de kaart staat. “Het was jammer dat de bodem zo zwaar is. Eigenlijk is de grasbodem super, een klein laagje zand eroverheen zou al voldoende zijn, maar dat was iets te fanatiek gedaan. Het is wel één van de weinige concoursen waar zoveel toeschouwers te vinden zijn en waar het nog zo gezellig is”, looft Lotje.

Verfijning
Met de Lingh-nazaat sleutelt de amazone voorlopig lekker verder. “Hij zit nog lang niet aan zijn max, er zit nog zoveel meer in. Hij is voor de helft van Wim van der Linde en als er iemand komt is hij eventueel wel te koop. Ik ben momenteel vooral bezig met de verfijning van de oefeningen. Alles zit er goed op, maar de piaffe kan nog meer op de plek en de wissels kunen nog rechter bijvoorbeeld”, sluit de amazone die met haar vriend Patrick Berends en Alex van Silfhout traint.

Lichte Tour: Leijser wint kür
In de kür op muziek op Lichte Tour-niveau was het Jessica Leijser die tot 71,37% kwam. Nakita de Boer liet in de Intermediaire I 64,61% met Sandreo-nazaat Eastend’s Coen noteren en daarmee bleef zij voor op Golda Nunes Nabarro die tot 63,82% kwam. In de Prix st. Georges kwamen Eline van Egmond en Duvall (v.Sancisco) tot 67,57% en dat scheelde geen 0,01% met de nummer twee, Wendy Fokker en haar Polansky-merrie Black Pearl.

Van Schaick voert GP aan
In de klassieke proef had Joyce van Schaick het beste resultaat. Haar proef met Metall-nazaat Well Done Sollenburg werd gewaardeerd met ruim 69% en daarmee had de uit Abcoude afkomstige amazone een voorsprong van zo’n vier procent op Wijnanda van Brenk. Esmee van Gijtenbeek liet met Eaton (v.Wynton) net geen 65% noteren voor haar debuut in de GP-U25.

ZZ-Zwaar: Van Craaikamp oppermachtig
In het ZZ-Zwaar was Larissa van Craaikamp oppermachtig. Met Sir Oldenburg-nakomeling Elvira Oase scoorde zij 66,86 en 69,21%. Suzanne van de Ven was tweemaal tweede, dat deed zij door VDV D’Avicci naar 67,64% en 65,79% te rijden. Astrid Langeberg en Serena Vergunst waren in beide proeven goed voor de derde en de vierde plaats.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties