Subtop: Logutenkova met twee paarden bovenaan in GP

Subtop: Logutenkova met twee paarden bovenaan in GP

0 421
Inna Logutenkova

De startlijst van de subtopwedstrijd in Delft bevatte een bijzondere deelnemer in de Grand Prix. Inna Logutenkova kwam met haar olympische paard Don Gregorius (v.Don Cardinale) aan de start en won de rubriek met net geen 70%. Daarmee was de Oekraïense vooral concurrent van zichzelf, haar tweede paard Fleraro (v.Flemmingh) kwam tot 64,05%.

“Voor Don Gregorius was het meer een trainingswedstrijd”, vertelt Inna na afloop. “Ik wilde hem een keer wat meer voorwaarts door de proef heen rijden. Dat lukte goed en ik was blij met het resultaat.” De zwarte hengst scoorde op de piaffe en de passage en kreeg ook hoge cijfers voor de wissels. Inna’s tweede paard Fleraro ging mee om ervaring te doen. “Hij kan best spooky zijn, maar hij liet zich goed rijden. Hij heeft al wat internationale ervaring opgedaan, maar vanwege zijn kijkerigheid wilde ik hem wat meer op ander terrein rijden. Fleraro kreeg hoge punten voor zijn pirouettes en passage.”

Trainerwissel
Logutenkova trainde langere tijd met Sjef Janssen, onder zijn begeleiding kwam de Oekraïense tot mooie successen op EK’s in Herning (2013) en Aken (2015), daarnaast reed ze in 2013 een wereldbekerfinale en kwam ze van start op de WEG van Caen en de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Na die tijd werd het contract tussen Janssen en Inna’s sponsor Vion Group beëindigd. Sinds die tijd traint de amazone met Yessin Rahmouni. “We hebben dezelfde aanpak en daardoor begrijpen we elkaar goed. Bij Sjef was er veel aandacht voor het basiswerk, zoals de voorbereiding van de oefeningen en het loswerken van de paarden. Met Yessin train ik meer wedstrijdgericht en dat pakt goed uit.”

Lichte Tour: kwaliteitsvolle paarden
In de Prix st. Georges was er een startbewijs voor Jumping Amsterdam te winnen en dat maakte dat er nogal wat kwaliteitsvolle paarden meestreden.  Geert-Jan Raateland en Don Bravour RDH (v.Painted Black) wonnen de rubriek door maar liefst 72,57% te laten noteren. Emmelie Scholtens kwam met haar achtjarige Desperado (v.Vivaldi) net twee puntjes tekort voor de overwinning, terwijl Lynne Maas en Eastpoint (v.Westpoint) de 70%-grens net niet behaalde. De volle broer van Desperado, Majestic Chinook, kwam met Patrick van der meer tot 69,47%.

Intermediaire I: Oranje lint voor Verhoog
Het was Juliska Verhoog die met haar zelfopgeleide B.b.bubbels de Intermediaire I op naam zette. De Tuschinski-nazaat scoorde 65,39% en bleef daarmee nipt voor op Majestic Utility (v.Jazz). De hengst van Charlotte Kruiniger behaalde 65,13%.

ZZ-Zwaar: Alibi aan kop
Het ZZ-Zwaar werd gewonnen door Deborah Dollee die met Alibi (v.Ferro) 66,64% scoorde. Een fractie meer dan Kaylee Gouda die met haar Vivaldi-nazaat  Don Juan 66,57% liet noteren. De derde plaats was voor een andere Vivaldi-nakomeling. Captein, met in het zadel Fréderique Vermaat kwam tot 64,29%.  Lotte van Engelen sloot aan op de vierde plaats, haar Elegance (v.Ziësto) was goed voor 64,21%.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Uitslag Subtop Delft

Reacties