Subtop: Logger-Beers beste in GP

Subtop: Logger-Beers beste in GP

0 84

Subtopwedstrijd van de week. Tijdens de goed georganiseerde Subtopwedstrijd in Aalsmeer gisteren was Petra Logger-Beers de beste in de Grand Prix. Met Jazz-nakomeling Odame K scoorde ze 69,75%. In de Lichte Tour waren het de debutanten Fransje van der Meer (Prix st. George, 69,61%) met Aquamarijn (v. United) en Wijnanda van Brenk (Intermediaire I, 69,14%) met Vladimir (v. Krack C) die de oranje linten mee naar huis namen. In de klasse ZZ-Zwaar wist eveneens een debutante, Angela van den Berg, met Zantros VDB (v. Krack C) de overwinning te behalen. Haar percentage kwam uit op 65,43%.

Twee weken geleden wist Petra Logger-Beers ook al een te winnen in Sonnega en afgelopen week startte ze tijdens een internationale wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland: ‘Vanwege een communicatiefout moest ik in Nieuw en Sint Joosland eerder starten dan ik dacht. Hierdoor moesten we dus ineens de baan in, wat ik niet had verwacht. ‘Otje’ is dan nogal gevoelig en voelde dat het ook anders was dan normaal. In de proef kregen we daardoor te maken met spanning en viel het uiteindelijk resultaat tegen. Gelukkig kon ik meteen weer starten in Aalsmeer om het voor mijn gevoel recht te zetten. Dit lukte en Otje liep weer top. Ze scoorde achten en zelfs een negen voor de piaffe. Verder haalden we achten voor de passage en een pirouette. Nu ik merk dat ze echt fijn voor elkaar is, ga ik een planning maken. Hopelijk kunnen we mee doen aan een paar leuke internationale wedstrijden.’ Tweede werd Lotje Schoots met haar Equitop Torricelli LS (v. Florestan I). ‘Ik ben echt super blij, want alles lukte. Normaal bouwt hij veel spanning op tijdens de proef wat ik dan niet meer kan laten afvloeien, maar nu wel. Thuis doet hij het zo goed en ik weet gewoon dat hij het kan, maar het moet op wedstrijd natuurlijk ook lukken. Na Jumping Amsterdam was hij een beetje doorgedraaid en was hij heel gespannen. Het heeft dan geen zin met hem om de oefeningen veel te herhalen, omdat je wil dat het lukt. We hebben juist veel getraind op de ontspanning en veel afwisseling in de training gedaan. En dit werkt dus. Het was wel jammer dat ik met beide paarden een groot puntenverschil had bij beide juryleden.’ Manon van Hylckama Vlieg nam haar Poko Loko na bijna een jaar geen wedstrijden te hebben gereden, twee weken geleden ook mee naar Sonnega en wist daar al 66,60% te scoren. In Aalsmeer deed ze er een schepje bovenop en haalde 68,30%. Dit was goed voor een derde plaats. ‘Poko Loko liep hartstikke goed en zelfs nog beter dan in Sonnega. Ik heb met hem driekwart jaar alleen maar leuke dingen gedaan om hem in beweging te houden, zoals buiten rijden op het strand. Ik merkte namelijk dat hij er even geen zin in had. Tot ongeveer twee maanden geleden, toen ik verhuisde naar mijn nieuwe locatie. Daar ben ik met hem weer rustig wat dressuurwerk gaan doen. Hij had er echt weer zin in. In Aalsmeer moest ik hem zelf eerst even aan de hand stappen, voordat ik kon opstappen. Zo fris was hij! We haalden een negen voor de serie om de twee en achten voor onder andere de zig zag in galop, passage en voor mijn houding en zit. Met ‘Pook’ ga ik lekker genieten en als hij aangeeft dat het te veel wordt, mag hij lekker met pensioen. Ik wil graag met hem en mijn andere paard Archibald enkele leuke internationale wedstrijden rijden.’ De Grand Prix werd in handicap verreden met de Intermediaire A, B en II. Maar alle prijswinnaars kwamen uit op Grand Prix niveau.

Langer losrijden werkt

In de Intermediaire I stak Wijnanda van Brenk met kop en schouders boven de rest van het deelnemersveld uit. Met Vladimir, kwam ze voor het eerst in deze klasse uit en behaalde ze een mooie score van 69,14%. ‘Ik had Vladimir wat langer los gereden dan normaal, omdat ik merkte dat hij toch wat langer de tijd nodig heeft om echt lekker los te komen. Dit pakte heel goed uit. Hij was echt in vorm en heb heerlijk kunnen rijden. Hij haalde achten voor zijn series, maar scoorde eigenlijk in alle onderdelen hoog. Ik kan eigenlijk niet iets opnoemen wat nu nog beter kon. Ik ben gewoon heel blij met deze proef. Voorlopig blijf ik met hem op Lichte Tour niveau starten en werken we rustig verder. Het lijkt me ook wel eens leuk om internationaal te starten’, aldus de leerlingen van Sander Marijnissen. Tweede (62,70%) in deze rubriek werd Leonie Buur-de Rooy met Buur’s Palusha (v. Painted Black).
Debutante in de Prix st. George Fransje van der Meer wist met haar United-nakomeling Aquamarijn direct een winnend percentage neer te zetten van bijna 70%. Achter Fransje eindigde Koosje Mulders met Businesswise Las Vegas (v. Lucky Champ). Zij scoorde 68,22%. Derde (68,09%) werd Yessin Rahmouni met Van Krack STH (v. Krack C).

Speelse Zantros

In het ZZ-Zwaar was een groep van professionele ruiters die de top van het klassement bezette. Ondanks wat spanningsfoutjes bij deze groep, wisten zij dit netjes op te lossen en goede proeven neer te zetten met meerdere hoogtepunten. Angela van den Berg blikt terug op haar winnende proef met tienjarige Zantros VDB. ‘Hij liep heel fijn en liet mij hele fijne stukken voelen. Er zaten nog een paar foutjes in omdat hij schrok. Maar dit was pas onze eerste keer in de klasse ZZ-Zwaar. Een maand geleden ben ik met hem een keer Z2 gestart en dit ging ook heel goed. Daarvoor heb ik drie jaar niet gereden, omdat ik een zoontje heb gekregen. Zantros heb ik vanaf zijn vijfde jaar en gekocht via Sporthorses. Ik heb hem vijf jaar thuis door getraind en nu gaan we knallen in de ring! Mijn vader, Gerard van den Berg, geeft mij les en samen werken we toe richting de Grand Prix, waarvan Zantros de oefeningen al kent. Zantros is een super lief en meewerkend paard en op stal echt een komiek. Om aandacht te trekken, verzint hij van alles. Hij is echt heel speels’, vertelt Angela die samen met haar familie een manege, pension- en handelsstal runt in Almere. Overige prijswinnaars waren Kirsten Brouwer met Atink HZ (v. Tuschinski) 64,85%; Yessin Rahmouni met Archibalt (v. De Niro) 64,43%; Elly Olivier met Vladimyr VDH (v. Kimberley) 61,00%; Rinske Steenhuis met Winston Sollenburg (v. OO Seven) 60,57%; Ingrid Schuitemaker-Tijms met B&R Zocraat (v. Democraat) 60,43%; Gabrielle Rost-de Groot met Windsor B (v. OO Seven) 60,00% en Jeroen Hamel met Alpha Beat (v. Riverman) 60,00%. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 

Reacties