Subtop: goede Inter I van De Frel

Subtop: goede Inter I van De Frel

0 84

Bij Manege de Rekkendonken in Liempde werd gisteren een Subtop wedstrijd georganiseerd voor de klassen ZZ-Zwaar t/m Intermediaire A. Er was één combinatie die boven de zeventig procent scoorde, in de Intermediaire I: Stephanie de Frel reed 71,78% bij elkaar met VMF Ultiem (Gribaldi x Darwin), die ze sinds een half jaar rijdt voor haar werkgever VMF Stables. ‘Ultiem voelde fijn, zowel met losrijden als in de proef, maar toch ging het naar mijn idee nog wat wiebelig, misschien omdat we het wat spannend vonden. Er waren onder andere negens voor de series en achten voor de uitgestrekte draf. Slechte onderdelen hadden we niet; alleen in de stap was Ultiem wat onrustig.’ Stephanie noemt Ultiem een fijn paard, dat steeds een mooi en vriendelijk beeld geeft. ‘Het leuke aan hem is dat hij er altijd zin in heeft, hij houdt er niet van om het rustig aan te doen of een dagje vrij te hebben.’ Bij De Kroo begin april start de combinatie internationaal in de Inter I, ‘omdat hij zó goed gaat’, en daarna traint Stephanie de dertienjarige ruin rustig door richting de Midden Tour.

Welten: ‘Elke pas controle’

Wenda Welten reed een mooie Prix St. Georges-proef met de negenjarige Alfa Rubin (Rubin Royal x Houston). Ze vertelt over haar proef: ‘Alfa was heel goed bij de les in Liempde, met het losrijden was hij al mooi relaxed en dit gevoel kon ik vasthouden in de proeven. Mijn doel was om met veel controle te rijden en dat lukte heel goed, waardoor ik de onderdelen mooi aan elkaar kon rijden. Vaak hebben we net een hakkel in een proef en dan kost ons dat een paar procent. Deze keer ging het echt heel vloeiend.’ Er stonden verschillende achten op het protocol, onder andere voor de verzamelde stap, uitgestrekte stap, schouderbinnenwaartsen en de drafappyementen. Ook in de galoponderdelen kreeg Alfa Rubin een aantal zevens, voor onder andere galopappyementen en de halve en hele pirouettes.’ Wenda heeft Alfa al sinds hij 3,5 jaar is. ‘Ik heb hem zelf opgeleid tot dit niveau en dat voelt toch net even anders dan wanneer je met een door een ander hoog opgeleid paard rijdt.’ Over haar ruin zegt ze verder: ‘Hij is een heel sensibel beestje, dat daardoor wel eens wat hectisch overkomt. Doordat hij zo gevoelig is, ontstaat er wel eens een storing en het is fijn dat dat nu niet gebeurde. Dit gevoel wil ik graag vasthouden.’ Het resultaat voor Wenda/Alfa Rubin was 68,16% en een eerste plek, maar liefst vijf procent los van nummer twee Alexandra Langeveld met Royal Magic (v. Rotspon). Walda Zwarte werd derde met Wings (v. Gribaldi) met 62.89%, vlak voor Marieke Pijnenburg met Wouseaudonja (v. Rousseau) met 62,76%.

Goede YR-proef Jill Huybregts

In de Intermediaire I proef was de eerste plek dus voor Stephanie de Frel met VMB Ultiem. Hier was het ook prijs voor Wenda Welten met Alfa Rubin. Zij werden tweede met 66,97%, een fractie meer dan Vivianne de la Roy met Winsun (v. Rubels).
Zoë de Booij was de beste bij de Junioren. Met Wodan (v. Osmium) kreeg ze 65%. Sandrine Jeurissen reed met Ron Kallucci (v. Relevant) 63,72% bij elkaar, goed voor de tweede stek. Het witte lint was voor Fabienne Heikens met Soleige Angusch (v. Special D). Haar score bedroeg 62,50%.
Bij de Young Riders was Jill Huybregts de uitschieter met Rousseau-zoon Zamacho Z. Haar resultaat van 66,84% was bijna vier procent hoger dan dat van Rozemarijn van Schaik met Andigo (v. Undigo). Derde werd Lizz Kok met Wizz (v. Sir Oldenburg) met 60,20%.

Lonneke Fiers in vorm met Valliant

De klasse ZZ-Zwaar werd gewonnen door Lonneke Fiers met een mooie 67,15%. Ze reed met Valliant (v. Osmium). Tweede werd Fleur Kessels met Aragorn’s Hiero (v. Hochadel) met 64,43%. De derde score bedroeg 63,00%; die werd gereden door Yoeki Bos met Ragazzo-zoon Sandman. Vierde en vijfde werden Bianca Fokker met Aquador vh Trichelhof (v. Son de Niro) en Suzanne Frijlink met Amber (v. Montreal), met scores van 62,86% en 62,29%.
In de Midden Tour kwamen drie combinaties in de baan, die alle drie een dikke voldoende scoorden. De hoogste score van 64,78% was voor Nathalie van Herwijnen met Idocus-dochter Vabiola NVH. (cd)

Klik hier voor alle uitslagen.

Reacties