Subtop: ‘Liebling blinkt uit in zijn werklust’

Subtop: ‘Liebling blinkt uit in zijn werklust’

Sylvia van den Broek - Selevia's Champion Nederlands Kampioenschap 2017 © DigiShots

Sylvia van den Broek (op de foto met Selevia’s Champion) debuteerde vandaag in Velddriel met de 13-jarige Liebling (v. Lortino) in de Intermediaire II en behaalde het felbegeerde startbewijs voor de Grand Prix. Het percentage kwam uit op bijna 62%.

Nog helemaal in de wolken vertelt Sylvia: ‘Vandaag en gister was ik wel gespannen. Het is best heel wat natuurlijk die overstap en je denkt ‘als ik het maar kan’. Gelukkig wist Benjamin Maljaars, bij wie ik train, mij al in de afgelopen weken steeds meer gerust te stellen. In de trainingen ging het namelijk ook best goed.

Ontspanning

‘Ik rijd Liebling nu zo’n twee jaar voor zijn eigenaar Peter de Jager. Daarvoor heeft Laurens van Lieren hem in de Grand Prix gereden. Ik ben met hem begonnen in de Prix St. Georges. Maar ik heb ook een jaar niet gestart. Hij wil altijd zo graag zijn best doen en het ook echt goed doen, dat hij in de proeven erg gespannen werd. Dat vond ik niet eerlijk tegenover hem. Ik ben hem thuis met Benjamin gaan trainen op de ontspanning. Door de spanning werd hij in de piaffe bijvoorbeeld wat ongelijk in het voorbeen. In de training hebben we wel steeds even de aanspanning, die deze oefening vraagt, opgezocht en direct daarna lieten we hem weer ontspannen. Hij pakt de piaffe nu super fijn op. Verder springt hij hele goede series en pirouettes.’

Samen met eigenaar

‘Het grappige is dat ik Liebling door de weeks rijd. In het weekend rijdt zijn eigenaar hem en die gaat lekker met hem spelen. Zo maken ze regelmatig een buitenritje. Mijn doel is natuurlijk de Grand Prix, maar ik wil eerst betere scores in de Intermediaire II en meer ervaring in deze proef op doen. Aan zijn karakter zal het niet liggen, hij gaat er altijd voor. Hij blinkt uit in zijn werklust. Door de ervaring die ik met hem op doe, hoop ik ook met mijn andere Lichte Tour paard de overstap te kunnen maken naar de Zware Tour.’

Eigen bedrijf

‘Sinds april heb ik mij eigen bedrijf Sylvia van den Broek Dressage op de accommodatie van mijn ouders, de Selevia Hoeve. Ik rijd vooral eigen fokproducten die we verkopen en train nu ook nog twee paarden voor eigenaren’, is de amazone enthousiast.

Complete uitslagen zijn zo spoedig mogelijk hier te vinden.

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties