Subtop: Kuintjes succesvol met oefenrondje

Subtop: Kuintjes succesvol met oefenrondje

0 291

Op de laatste dag van de tweedaagse subtopwedstrijd in Heiloo reed Zoë Kuintjes succesvol mee in de gecombineerde rubriek Junioren en Young Riders. Met haar troef Primeval Brittsion (v. Sir Donnerhall) was dat goed voor tweemaal een eerste plaats met 66,84% en 68,38%.

‘Normaal de draf sterkste punt’

Zoë die volgend weekend aan start komt op het NK Dressuur wilde graag nog een keertje oefenen om wat dingen uit te proberen. ‘We hebben hier wat dingen uitgeprobeerd om te kijken of de oefeningen erdoor zouden verbeteren in de proef. Bij sommige onderdelen werkte de nieuwe aanpak echt super, zoals het galop gedeelte. Hierin hebben we gewerkt aan meer controle en de onderdelen in galop waren nu vele malen beter. Normaal is het draf gedeelte het sterkste punt, maar dat was nu de galop. Op het NK moet ik dus nog wel even proberen om de balans daarin te vinden en ze allebei sterk te rijden. Maar al met al pakte dit oefenrondje goed uit!’

Brittsion is een fijn paard om meer te werken en in de ring pompt ze zichzelf nog net iets meer op en geeft ze net wat meer. Dat vind ik zelf wel erg fijn. Het paard kent alle oefeningen al, dus het is leuk om de oefeningen steeds meer te perfectioneren. Derk Schekkerman heeft haar hiervoor uitgebracht in de Lichte Tour en kent haar dus heel goed. Dat is heel fijn voor mij, want hij kan mij precies vertellen wat ik moet doen. Het NK volgend weekend is de laatste observatie voor het EK. Ik hoop natuurlijk op een plek bij de eerste drie en dat we in het team komen.’

Winst voor Yfs en Slenters

De ZZ-Zwaar rubrieken waren weer druk bezet. In de eerste proef werd Mike Yfs eerste met M&N’s Fedor Mansolein (v. Leonardo Da Vinci) met 64,21%. Laura Meijer werd met 63,43%  tweede met haar Tangerine’s (v. Flemmingh). Derde (62,36%) werd Thelma Slenters gezeten op Cadiz la Rose (v. Odermus R).

Thelma Slenters die met Cadiz la Rose (v. Odermus R) gister haar eerste winstpunten en winst in het ZZ-Zwaar opeiste won vandaag wederom de tweede proef van deze rubriek met 62,86%. De tweede plaats was voor Jolanda Appelman met Zenturion (v. Turbo Magic) met 60,93%. En met 60,21% haalde Laura Meijer met de Flemmingh-nakomeling Tangerine’s de derde plaats.

Zware Tour voor Bijl-Dijkshoorn

De Zware Tour viel in handen van Jacobine Bijl-Dijkshoorn die met de sympathieke Arriverdeci (v. United) naar 66,45% reed. Lotje Schoots zadelde voor deze rubriek Cocksdorp Texel (v. Lingh) en met de tweede prijs meer naar huis nemen met 65,75%. Shanda de Boer werd met Rubels-nakomeling Eastend’s Zamira derde met 65,39%.

Schoots en van Egmond naar Lichte Tour winst

Lotje Schoots was goed op weg en won de Prix St. Georges met Zamora (v. Welt Hit) met 65,53%. In de gecombineerde rubriek voor Prix St. Georges en Intermediaire I won Britt van Egmond. Samen met Zlatan (v. Clint Eastwood) behaalde ze 65,72%. Waar Larissa van Craaijkamp gister nog de rubriek won met haar Don Camillo (v. Tuschinski) eindigde de ze nu op de tweede plaats, maar wel met een hoger percentage namelijk 63,95%.

Zie hier de complete uitslagen

Reacties