Subtop: ‘Klopje tijdens het groeten werkt voor Alaska DVB’

Subtop: ‘Klopje tijdens het groeten werkt voor Alaska DVB’

0 1116
dresuur algemeen benen

Anne van Olst schreef vandaag ruimschoots de Grand Prix tijdens de Subtopwedstrijd van de week op haar naam. In de gecombineerde rubriek op Midden Tour niveau won Pieter Ton met zijn Veff’s Falco (v Florestan I). Lisanne der Nederlanden en Janien de Lange reden ieder naar een eerste plaats in de Lichte Tour rubrieken. De oranje linten in de ZZ-Zwaar rubrieken werden verdeeld onder Janneke Punte en Robin van Lierop.

Anne van Olst reed met Negro-nakomeling Vorst D naar 68,60% in de Grand Prix. Op een tweede plaats (65,25%) eindige Liseon Kamper-Bol met haar merrie Special Gift (v. Montecristo). Het witte lint (62,90%) ging naar Hester Bischot met Lusitano hengst MacRider Trovador Da Raposa (v. Ofensor). In de in handicap verreden rubriek voor Intermediaire A en II werd Pieter Ton eerste met Veff’s Falco. Hij reed naar 62,17% in zijn Intermediaire II proef.

Hoogste dagscore voor Der Nederlanden

Stalamazone van Dressuurstal Van Baalen, Lisannne der Nederlanden, reed met haar Alaska DVB (v. Weltino) een Prix st. George proef. Deze proef werd beloond met de hoogste dagscore van maar liefst 68,95%. ‘In het drafgedeelte liep Alaska heel erg fijn en stond hij goed aan mijn hulpen. In de galop konden de pirouettes beter en had ik een foutje in een serie. Ik ben super tevreden over hem. Hij is er vanwege blessureleed een jaar tussenuit geweest en ik rijd hem sinds kort weer op dit niveau. Alaska kan erg gespannen raken, waardoor mijn hulpen niet goed door komen. In de proef is het dan ook het belangrijkste dat hij ontspant. Dit probeer ik te verkrijgen door hem tijdens het groeten even een klopje op de hals te geven en hem in het begin van de proef net wat ronder in te stellen. Hoge cijfers haalden we in de draf voor de zijgangen. Die scoorden achten, evenals een serie. Een 8,5 had ik voor het binnen komen. Ik rijd Alaska al vanaf zijn derde. Hij is heel erg lief in de omgang, maar heeft met rijden wel echt een apart karakter. Zo moet je hem gedoceerd hulpen geven en niet ineens te veel vragen. Verder is hij altijd vrolijk en in voor een bokje. Van de zomer wil ik de selecties meerijden voor de KNHS Kampioenschappen op Lichte Tour niveau. Maar het allerbelangrijkste is dat hij gezond blijft’, besluit Lisanne die dagelijks acht tot negen paarden rijdt. Tweede werd debuterende Anne van Olst. Dit keer zadelde zij de KWPN-goedgekeurde hengst Chippendale (v. Lord Leatherdale). Haar proef leverde een fraaie score op van 65,59%.
Met haar Varanasi (v. Krack C) reed Janien de Lange naar een eerste plek (64,93%) in de Intermediaire I. Carolien Reverdink eindigde vlak achter De Lange met de Gelderse hengst Saron (v. Creool). Zij scoorde 64,47%.

Debutanten winnen

Ook in de ZZ-Zwaar rubrieken waren het debutanten die naar de overwinningen reden. Janneke Punte zadelde Bianco-d (v. Ungaro) en Robin van Lierop reed zijn zelf gefokte Rs2 Baldessarini (v. Santano). Voor Punte betekende het een eerste en tweede plaats met respectievelijk 65,86% en 63,57%. Robin reed naar 62,57% en 65,14% wat een vierde en eerste plaats betekende. Martha van Soest eindigde in beide rubrieken op de derde plek. Met McvS Casino Royal (v. Tuschinski) behaalde ze 63,00% en 62,14%. (CdB)

Foto: Remco Veurink

Uitslag Subtop Vragender 15-3-2014

 

Reacties