Subtop: Klinkende score in GP-U25 voor Carlijn Huberts en Watoeshi

Subtop: Klinkende score in GP-U25 voor Carlijn Huberts en Watoeshi

0 622
Carlijn Huberts - Watoeshi KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

In Raalte scoorde Carlijn Huberts 71,15% in de GP-U25 met Watoeshi. De tweedejaars studente diergeneeskunde nam nog geen half jaar geleden de teugels over van Nicky Broxterman, die voor haar zwangerschap ook al over de 70% scoorde met de Rousseau-zoon.

“Hij liep erg fijn. Watoeshi kan het wel eens wat spannend vinden in de ring. Er stonden veel bloemen langs de kant, maar hij was relaxed en braaf. Ik kon er fijn aan rijden. Het is voor het eerst dat ik een foutloze proef reed op dit niveau”, vertelt Carlijn na afloop. “Watoeshi scoort op de piaffe en de passage, maar ook de wisselseries leverden achten op.”

Steeds meer een combinatie
“Het was wel even wennen om met een ander paard te rijden. Watoeshi is heel heet, al kon ik er meteen fijn mee wegrijden. We worden steeds meer een combinatie, als ik er in de proeven goed aan kan rijden, loopt hij een goede proef. Over twee weken hebben we ons eerste buitenconcours en dat is meteen internationaal. Of het EK gaat lukken weet ik niet, maar ik hoop van de zomer nog het NK in de U25 te rijden. Na de zomer gaat hij waarschijnlijk weer terug naar Nicky Broxterman”, vertelt Huberts die getraind wordt door haar vader Tonnie Huberts. “Daarnaast heb ik nog kadertrainingen bij Marlies van Baalen en als ik tijd heb ga ik af en toe naar Alex van Silfhout.”

Stijgende lijn
Femke Beljon liet met Zoraïda zien de stijgende lijn te pakken te hebben. Haar Grand Prix met de Painted Black-dochter werd gewaardeerd met ruim 70%

Bruntink debuteert in Intermediaire II
Vai Bruntink debuteerde met Winningmood-nakomeling Chardonnay in de Intermediaire II. De combinatie sleepte met 69,14% ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix binnen.

Ammeling uitschieter in het ZZ-Zwaar
In het ZZ-Zwaar was Karin Ammeling de uitschieter. Haar proeven met Bonnie Blue werden beloond met 64% en 66%, twee ruimschootse overwinningen. Stephanie de Korte en Emma Daula (v.Vivaldi) volgden in de eerste proef op gepaste afstand, in de tweede proef was het Kimberly Sol met Zandigo (v.Tango) die de tweede plaats behaalde.

Uitslag Subtop Raalte

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties