Subtop: Kirsten Brouwer aan kop met zilveren Sultan des Paluds

Subtop: Kirsten Brouwer aan kop met zilveren Sultan des Paluds

0 813
WK 2017

In Bunschoten kwam Kirsten Brouwer van start met haar Sultan des Paluds (v.Soliman).  De Z2-indoorkampioen, winnaar van het WK-zilver en in het voorjaar al eerder winnend ZZ-Zwaar gestart, zette zijn succes voort door ook in Bunschoten het ZZ-Zwaar te winnen met 71,80%.

“Met Sultan des Paluds is het altijd lekker rijden. Hij was sinds het WK voor Jonge Dressuurpaarden niet meer mee op pad geweest. Ik wil me graag selecteren voor de indoorkampioenschappen en ik vond toch dat ik een keer moest oefenen. Sultan liep eigenlijk heel goed, al hadden we wat slingers en ook een klein foutje in de contragalop. De series zijn ten opzichte van het WK al wel verbeterd”, vertelt Brouwer over de stoere vos die hoge cijfers kreeg voor de draf- en galopverruimingen en de zijgangen in draf.

Moeilijke proef

De amazone mikt op de komende KNHS Indoorkampioenschappen en rijdt bewust in het ZZ-Zwaar. “Ik heb de KWPN-hengst Ferdeaux (v.Bordeaux) in de Lichte Tour en anders zouden ze tegen elkaar moeten. De Prix st. Georges is eigenlijk een makkelijkere proef, want deze ZZ-Zwaar-proef 38 is ook de selectieproef  en is zeker niet makkelijk. Sultan des Paluds loopt met gemak de proef door, maar nu is het zaak om weer regelmatig proeven te rijden zodat de slordigheden eruit kunnen.”

Lekker paard

“Het is echt een heel leuk paard om te rijden”, vertelt Kirsten over de Soliman-nazaat. “Als we de ring inrijden doet hij zijn oren naar voren en blijft hij gaan. Sultan zegt nooit nee en is bereid om alles voor me te doen. Hij heeft veel power en is superlenig, de oefeningen gaan hem makkelijk af.”

Volledige uitslagen volgen later.

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties