Subtop: Keur aan kop in Intermediaire I

Subtop: Keur aan kop in Intermediaire I

0 387

Danielle Keur reed in Voorthuizen met haar River’s Modor (v. Rafurstinels) een Intermediaire I proef die door de juryleden werd beloond met een percentage van 67,30. Dit betekende een nipte overwinning voor de dertienjarige ruin en zijn amazone. In de Prix st. George zadelde Iris Mensink haar Zeewoldes Oberon (v. Rousseau) en reed naar een eerste plek met 66,51%. Ivo Juhrend, Olivier Goede, Esmee Gijtenbeek en Mylene Spaak verdeelden de oranje linten in de ZZ-Zwaar rubrieken.

Enthousiast vertelt Danielle: ”Modi’ doet alles safe en loopt altijd foutloos door de proef. Het is nu aan mij om scherp te blijven en de proef goed af te werken. Dit lukte vandaag. Hij blinkt uit in de stap, series en zijgangen. In de Prix st. George proef had ik ook fijn gereden en was mijn gevoel eigenlijk beter dan in de Inter I. De scores lagen in de Prix st. George wel dicht bij elkaar. In mijn training let ik er goed op dat ik Modi mooi los maak, zodat het voor hem nog makkelijker wordt om te sluiten. Daarnaast is het belangrijk dat ik hem fris in zijn hoofd houd en natuurlijk ook lichamelijk gezond. Ik heb veel plezier met hem en ook op wedstrijd gaan, is een echt uitje voor ons, mijn vader, moeder en zoontje. Ik heb al een hele leuke opvolger op stal staan, die veel op hem lijkt. Met deze zevenjarige start ik binnenkort Z2. Voor Modi zoeken we nu een junior die nog veel van hem kan leren.’ Het rode lint was voor Mirjam Mischner-de Groot met Zhivago-M (v. OO Seven). Zij scoorden 67,04%. Met Venture (v. Londonderry) werd Bronno Bloem derde (63,55%).

Kleine verschillen in Prix st. George

In de Prix st. George was Iris Mensink de beste met haar Zeewoldes Oberon (66,51%). Zij werd op de hielen gezeten door Mirjam Mischner-de Groot die wederom tweede werd (66,12%) met Zhivago-M. Letty Roseboom en Crocket Times (v. Sorento) eindigde op een derde plek (65,79%).

Exact 71% voor Esmee Gijtenbeek

De ZZ-Zwaar deelnemers werden opgesplitst in twee groepen die ieder twee proeven mochten rijden. In de eerste groep en eerste proef werd Ivo Juhrend eerste (66,57%) met zijn SH’s Cover Girl (v. Johnson). Een nazaat van Johnson werd tevens tweede (65,86%) Dit keer SH’s Dutch D-day met in het zadel Jaron Verheij. Geert Hofland en Anneloes de Krey deelden de derde plaats (61,29%). Geert zadelde Starfighter (v. Florestan I) en Anneloes reed haar Farrington-nakomeling To Soon. De tweede proef kwam op naam van Olivier Goede die met zijn Aron (v. Negro) 61,71% bij elkaar reed. Het rode lint (60,86%) was in deze rubriek voor Miranda Kok-Kroes met Unique.
De eerste proef in de tweede groep ZZ-Zwaar deelnemers werd overtuigend gewonnen door Esmee Gijtenbeek die met de pas zesjarige Enton (v. Wynton) de hoogste dagscore neer zette van precies 71%. De tweede (66,57%) en derde (62,14%) plek werden in beslag genomen door Mylene Spaak met respectievelijk Ziteldo (v. Royal Dance) en Sweet Sensation (v. Kroongraaf). In deze volgorde mocht Meylene in de tweede proef het oranje (66,00%) en rode (62,14%) lint in ontvangst nemen. (CdB)

Foto: Remco Veurink

Uitslag Subtop Voorthuizen 9-12-2015

Reacties