Subtop: Karen Nijvelt grossiert in linten

Subtop: Karen Nijvelt grossiert in linten

0 295
Karen Nijvelt en Elysias op de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses in Ermelo © DigiShots

De Lichte Tour rubrieken in Oud Gastel werden vandaag gedomineerd door Karen Nijvelt. Met Darwin (v. Maestro) won ze de Intermediaire I met maar liefst 70,39%. In de Prix St. Georges nam ze zowel het oranje als het witte lint in ontvangst. Met Elysias (v. Jazz) scoorde ze bijna 69% en met Caramba (v. Hemmingway) stond er 67,37% onderaan het protocol.

Jurylid Dettie Noordzij die alle drie de paarden in de baan kreeg, is lovend over de proeven van Karin: ‘Zeker de proef met Darwin was er eentje waarin alles er gemakkelijk uit zag. Dan is jureren leuk en helemaal niet zo ingewikkeld. Het is dan fijn om zulke punten te mogen weggeven. Karen heeft een gigantische rijvaardigheid. Ook al gebeurt er iets in de proef wat niet de bedoeling is, dan lost ze dat ‘à la minute’ netjes op. Het beeld dat ze geeft is heel sympathiek, waarbij de basis goed voor elkaar is.’

Inzet en afwerking

‘Met Darwin liet ze twee pirouettes zien die hoge cijfers opleverden. Zowel de inzet als de afwerking bij deze, maar ook bij andere oefeningen, was heel goed. Caramba liep wat meer op de voorhand en had af en toe zijn mond open. Hij zou van achter er nog wat meer onder moeten treden om lichter te worden in de aanleuning. Verder was de proef met hem wel foutloos’, besluit Noordzij positief. Tweede in de Intermediaire I werd Stephanie Kooyman die met Dibert L (v. Vivaldi) uit kwam op 64,93%. In de Prix St. Georges nestelde Kirsten Brouwer zich met Fifty Fifty (v. Vivaldi) tussen de paarden van Nijvelt. Brouwer scoorde 67,57%. De vierde plek (66,78%) in deze rubriek was voor Femke de Laat met Dark Pleasure (v. Ufo).

Oranje lint voor Apollo

Bijna de helft van de ZZ-Zwaar combinaties wist een winstpunt te scoren. Hoge scores bleven echter uit. Jantine Lazeroms was de beste (61,79%) met haar Apollo (v. Flemmingh). Met Kracker (v. Krack C) eindigde Lenneke Wils op de tweede plaats (61,29%). Diana van Liere sloot het rijtje prijswinnaars af met een derde plaats (60,79%). Zij zadelde Velibor V. (v. Pharaon (el Loquillo). (CdB)

Foto: Digishots

Klik hier voor alle uitslagen.

 

Reacties