Subtop: Kaderscores voor Scholtens en Haazen

Subtop: Kaderscores voor Scholtens en Haazen

0 639

Op de prachtige terreinen in Etten-Leur werd een succesvolle kaderwedstrijd verreden. Jurylid Mariette Sanders  spreekt over een sterke kopgroep, waarbij opgemerkt moet worden dat niet voor iedereen in die rubriek de weersomstandigheden gelijk waren. ‘De rubriek startte met benauwd weer en later kregen sommige ruiters wel heel veel water over zich heen. Dat heeft toch invloed op de prestaties. Er liepen een aantal goede paarden mee, maar niet elk paard presenteerde zichzelf optimaal.’ Als uitschieter van de dag benoemt Sanders de KWPN-goedgekeurde hengst Apache (v. UB40) die samen met zijn amazone Emmelie Scholtens naar 73,17% danste.

Kaderscores
‘Apache stond er goed aan en maakte geen fouten. Hij werd mooi op lengte voorgesteld, al zou hij misschien nog wat meer mogen buigen in de appuyementen. Toch een heel aansprekende proef met voldoende piaffe- en passagetechnieken’, vertelt Sanders.  Jeannette Haazen reed een harmonieuze en constante Grand Prix waarbij de oprichting positief opviel. ‘In de grijze zones zou Dabanos D’04 (v. Abanos) misschien wat sprankelender mogen zijn en achter net wat meer mogen aantreden. Dat is een kwestie van tijd.’ Met net geen 72% behaalde de Limburgse amazone haar eerste A-kader-score. ‘Daar hoort ze ook in thuis’, licht het jurylid toe.

Van der Putten scoort B-kader-scores
Marieke van der Putten eindigde op de derde en de vierde plaats. Mariette Sanders is lovend over de kwaliteiten van Zingaro Apple. ‘Een paard dat alles kan. Een geweldige techniek in het achterbeen en ontzettend veel aanleg voor piaffe. Helaas was hij vandaag afgeleid in sommige onderdelen, dat drukte de score behoorlijk. Als hij gehoorzamer wordt,  gaan we nog veel van dat paard horen. ‘ De Painted Black-nazaat scoorde met 70,7% net geen A-kaderscore en bleef daarmee voor op stalgenoot Ambria  (v. OO Seven) die 69,53% bemachtigde. ‘Wat wordt die merrie fantastisch voorgesteld’, vertelt het jurylid. ‘Een mooie aanleuning die altijd stil is, een schitterend silhouet en heel correct gereden. De merrie heeft niet de natuurlijke aanleg van Zingaro Apple, maar de manier van voorstellen is van grote klasse. Het gemak straalt er vanaf.’

De laatste B-kaderscore was voor Marlies van Baalen die Zinidi (v. Gribaldi) naar ruim 69% reed. ‘Een imponerend paard met een mooi front en goede basisgangen. De piaffetour was wat voorzichtig, maar het totaalbeeld is aansprekend. Het is allemaal nog wat groen.’

Weinig kwaliteit in Middentour
De Middentour kende een klein aantal deelnemers, waarvan een paar deelnemers hun proef vrijwillig beëindigde. ‘Een matige klasse’, vertelt Sanders. ‘Het is ook een moeilijke overstap.  De paarden missen de kracht en de verzameling om de oefeningen af te werken. Het weer was wat warm en drukkend. De paarden zijn wel correct, doen hun wissels goed, maar missen het atletisch vermogen voor topscores zoals we in de Grand Prix wel zagen.’ Elisabeth Geluk won de rubriek door met Krack-zoon Samaranch net geen 64% te scoren. Nipt tweede werd Caroline Burema die haar Boogie (v. Gribaldi) zadelde.

Ben Johnson net zo succesvol als volle broer

Marlies van Baalen lijkt met Ben Johnson (v. Johnson) net zo succesvol te worden in de Lichte Tour als ze met zijn volle broer, de Indoorkampioen Dion Johnson, was. Vandaag was Ben Johnson goed voor 73,55%, bijna twee procent meer dan Karen Nijvelt die Subli-kampioen Elysias )(v. Jazz) naar het rode lint stuurde. Chantal Nijpjes volgde op gepaste afstand door met Checavara N (v. Rubiquil) 67,17% te bemachtigen. Mariëlle Hoefsmit  en Bijou wonnen de Intermediaire I met bijna 66%.

Topscores ontbreken in het ZZ-Zwaar

Hoewel in beide ZZ-Zwaar-proeven ruim een derde van de deelnemers boven de 60%-grens reed, bleven echte topscores uit. Britt van de Wouw won een proef door met haar Santano-merrie Icci’s Cerise 63,64% te behalen. Danique Janssen scoorde net een fractie minder en behaalde daarmee een tweede plaats. De andere proef kwam op naam van Amber Vermeer. Zij was met Farinelli (v. Sandro Hit) goed voor 62,50%. Francis Elzerman en haar Jazz-merrie Zoe wonnen hier het rode lint door precies 62% te scoren.

Uitslag kadervorming Etten-Leur

Reacties