Subtop: Jury positief over winnend debuut Van Esch

Subtop: Jury positief over winnend debuut Van Esch

0 369
dressuur subtop
foto: Remco Veurink

In Ammerzoden debuteerde Petra van Esch met Fido Dido (v. Florencio) vandaag in de Intermediaire A. Ze schreef de rubriek direct op haar naam. In de Lichte Tour waren het Zinzi van Aegten en Suzanne Frijlink die met de eerste plaatsen huiswaarts keerden. Caroline Burema won beide ZZ-Zwaar rubrieken.

Petra, die al eerder aangaf dat ze met Fido Dido van plan is om aankomende winter Grand Prix te gaan starten, maar in februari haar derde kindje verwacht, maakte vandaag alvast een stap in de goede richting. In de Intermediaire A gaven ze aan het Midden Tour niveau aan te kunnen met een percentage van 67,15. De negenjarige Florencio-nakomeling werd zelf door Petra opgeleid. Hoofdjury Sakia Vis-Hertog was zeer te spreken over de proef van Petra: ‘Het was een ontzettend fijne proef; een genot om naar te kijken. Petra heeft al haar paarden goed voor elkaar en weet wanneer ze de overstap kan maken. Het beeld was vanzelfsprekend met een vriendelijke aanleuning. Petra reed zeer sterke verruimingen die gedurfd uitgevoerd werden. Sowieso heeft Fido Dido drie fijne gangen die echt tot hun recht kwamen. Jammer was dat ze vijf wissels om de twee maakte in plaats van zeven, maar dat kwam omdat Petra nog een oude proef uit haar hoofd had geleerd. Verder was er even een storing na de piaffe, maar dat kon ze weer netjes oplossen. Daarnaast mag Petra de passage minder voorwaarts rijden, zodat er meer gedragenheid wordt getoond. Ook de overgang naar de passage mag daarbij wat beter gemarkeerd worden. Als zij dit voor elkaar krijgt kan ze megascores neer zetten.’

Aegten en Frijlink de beste

Met Whispering Dream (v Diamond Hit) was Zinzi van Aegten net aan de beste in de Prix st. George rubriek. De score kwam uit op een fraaie 66,45%. De tweede plaats (66,32%) was voor Jonna Schelstraete-van den Ham met Sir Oldenburg-nakomeling Sambuca. Het witte lint (64,61%) ging naar Mara de Vries met Black Painted – Zeldenrust (v. Painted Black). De score van Suzanne Frijlink kwam bijna uit op 62% in de Intermediaire I. Dit betekende voor haar en haar paard Amber (v. Montreal) een oranje lint.

Z.Floris in vorm

Caroline Burema zadelde haar Future-nakomeling Z.Floris en reed naar respectievelijk 62,57% en 65,57%. Met deze percentages wist ze de rest van het deelnemersveld voor te blijven. In de eerste proef eindigde Anke Lambooij op de tweede plaats (61,29%) met haar Wodka (v. Gribaldi). Achter Lambooij eindigde Simone van Klaveren op haar SB Tom Tom (v. D-day). De juryleden kwamen in haar proef uit op 60,71%. In de tweede proef ging de tweede plaats (62,71%) naar Marlies Ottevanger met Don Diablo (v. Diamond Hit). Het witte lint (61,71%) in deze rubriek was voor Jacqueline Wildemans met Caliber (v. Vivaldi). Beide vierde plekken werden bezet door Jolanda de Pijper met Bombay (v. Special D). In de tweede proef leverde dit voor deze combinatie ook een winstpunt op. (CdB)

Foto: Remco Veurink

Uitslag Subtop Ammerzoden 9-8-2015

Reacties