Subtop: Jeroen Okkema: ‘Rolling Stone kan veel beter!’

Subtop: Jeroen Okkema: ‘Rolling Stone kan veel beter!’

0 958

Op de subtop wedstrijd in Oud-Beijerland was de hoogste dagscore voor Romée van Paassen, die in het ZZ-Zwaar met de NRPS-gekeurde hengst Wup (v. Welt Hit II) 68,79% scoorde. De combinatie is helemaal terug van weggeweest. Ruim een maand geleden wonnen ze met een vergelijkbare score, nadat de hengst maandenlang kampte met een onschuldig hoefscheurtje. Samen met trainer Tim Coomans zette ze de puntjes op de i om Wup gecontroleerd voor te kunnen stellen. Dat dat een tweede overwinning oplevert, is mooi, nóg belangrijker vindt Romée het dat de hengst happy is. Ze brengt veel tijd met Wup door en geeft hem alle aandacht.  De zeventienjarige amazone stond maar liefst vijf procent los van de nummer twee, Britt de Bever met Lex&Max’s Select Up RP (v. Gribaldi), die 63,64% neerzette. Het witte lint ging naar Carlijn van Leewis-Van Ieperen met Westerschelde’s Up (v. Olivi) met 62,29%.

‘Hij is net een bommetje’

Minder tevreden was Jeroen Okkema. Hij won weliswaar de Intermediaire II met Rolling Stone (v. Ravel) met 66,38%, maar had op een betere proef gehoopt. ‘Thuis loopt hij fantastisch. Je ziet het er niet aan af, maar hij wordt in de ring heel heet en gespannen. Het is net een bommetje. Het is dan ook echt niet aan de orde om hem al Grand Prix te gaan starten. Waarschijnlijk komen we zo’n proef dan wel door, maar of dat dan zin heeft? Ik blijf hem dus lekker doorrijden zo, totdat we op wedstrijd ook die afstemming hebben die we thuis hebben. “Rol” zal meer meters moeten maken. Hij is pas negen en heel groot. Bovendien is hij van onszelf en hij hoeft niet weg. Dus waarom zouden we haast hebben? Het fijne gevoel dat ik in de training heb, wil ik ook op een wedstrijd hebben, pas dan is hij klaar  voor de overstap.’ Rolling Stone was het enige paard dat Jeroen mee had naar Oud-Beijerland. Over anderhalve week rijdt hij de één jaar oudere Ducati (v. Don Crusador) op het NK, in de Lichte Tour.

Prix St.Georges voor Sylvia Naagen

In de Lichte Tour waren de overwinningen voor Sylvia Naagen-Pigmans met Bijoux-strona (v. Sunny Boy) met 66,91% (PSG), Saskia Vis-Hertog met Cascada Svh (v. United) met 63,82% (Intermediaire I). Bij de jeugd konden de oranje linten worden afgehaald door Britt Meersma met Tolando-dochter Chicarie met 64,80 (Young Riders) en Nicole Verschoor met Charmander (v. Hohenstein) met 63,45% (Junioren). (cd)

Uitslag subtop Oud Beijerland.

Foto: DigiShots

Reacties