Subtop: Jeanine Nieuwenhuis en Febe van Zwambagt ijzersterk

Subtop: Jeanine Nieuwenhuis en Febe van Zwambagt ijzersterk

0 620

In de vierde wedstrijd om de KNHS MDH Kostendrukkers Cup, die over twee dagen verreden wordt, was Jeanine Nieuwenhuis weer eens te sterk voor de concurrentie in de Young Riders-rubriek. Bij RSV De Cavalieren in Berkel-Enschot behaalde ze gisteren een score van 72,19%. De wedstrijd gold ook als kadervormingswedstrijd en dus kon Jeanine een A-kaderscore bijschrijven. Ook Lisanne Zoutendijk met Kostendrukkers Watteau (v. Jazz) was goed voor een A-kaderscore: 70,22%. Daarna was er een gaatje naar de overige prijswinnaars. Met 66,97% was de derde plek voor Carlijn Huberts met eveneens een nazaat van Jazz, Romeo. Thalia Rockx en Laura Quint deelden de vierde prijs. Zij behaalden met respectievelijk Verdi de la Fazenda (v. Lorett As) en Velazquez (v. Krack C) een score van 65,92%.

Het was voor Jeanine Nieuwenhuis met TC Athene (foto) de derde wedstrijd die ze meereed in deze serie; ze won ze alledrie, waardoor ze het maximale aantal plaatsingspunten heeft behaald en al verzekerd is van de finale die op 18 juni plaatsvindt in Equestrian Centre De Peelbergen. ‘TC Athene liep weer fantastisch’, vertelt de Zeeuwse amazone enthousiast. ‘We hadden hem sinds Jumping Amsterdam thuisgehouden; hij hoeft immers niet van huis om wedstrijdervaring op te doen. En dus hebben we mooi verder getraind op een nog betere controle en een nog fijnere aanleuning. Expressie heeft hij van zichzelf wel.’ De amazone van Stal Coomans heeft nu met de vosruin van United haar zinnen gezet op deelname aan het EK. De finalewedstrijd voor de Kostendrukkers Cup geldt meteen als een van de observatiewedstrijden.

Pony’s: Torenhoge score voor Van Peperstraten

De pony’s reden in Berkel-Enschot om de KNHS/ Felix Juristen Cup. Vanmiddag was Daphne van Peperstraten met Wonderful Girl (v. Wimbledon) ongenaakbaar. Maar liefst 77,65% reed deze topcombinatie bij elkaar; ruim 3,5% los van de nummer twee, Kim Noordijk met Brasil (v. Sandokan’s Leonardo). Amber de Groot werd derde met Rhyfedd Spike (v. Veenstra’s Promise) met 72,65%, gevolgd door Jitske Prosman met Charina du Bois (v. Danny Gold) met 71,67%. Ook Kimbery Pap met Turfhorst Pippin’s Pride (v. Wengelo’s Ricardo) en Coco Soffers met Dont’s Forget Me (v. Don’t Forget) waren goed voor scores boven de zeventig procent.

Junioren: Van Zwambagt naar sterke winst

Ook voor Febe van Zwambagt was het de derde keer dat ze won en dus is ook zij al verzekerd van een startbewijs voor de finale. Ze stuurde FS Las Vegas (v.  Lord Loxley) naar de winst bij de Junioren met een prachtige score van 74,59%. Esmee Donkers reed met haar Chaina (v. Sir Donnerhall), met wie ze nog maar kort een combinatie vormt, naar een prachtig resultaat in hun tweede wedstrijd ooit en hun eerste kaderwedstrijd bij de Junioren. 72,03% betekende meteen een klinkende A-kaderscore. Daarnaast werd ze nog zevende met Zaffier (v. Painted Black), die ze al veel langer rijdt. Thalia Rockx reed eveneens een mooie proef met Cenda de la Fazenda (v. Don Schufro), een halfzusje van haar YR-paard Verdi, en werd derde. Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (v. Riccione) mochten de vierde prijs afhalen met 69,73%, vóór Josephine van Dalsen en Negro-zoon Di Negro. Zij scoorden 69.32%. Ook Zoe Schippers met Bugatti Veyron NL (v. Uphill) viel nog in de prijzen, met 68,92%. (cd)

Uitslag Subtop-Berkel-Enschot 21032016

Foto: Sabine Timman

Hoefslag Academy Masterclass
Hoefslag Academy Masterclass

Reacties