Subtop: Jasmien de Koeyer in volle vaart richting U25

Subtop: Jasmien de Koeyer in volle vaart richting U25

Jasmien de Koeyer - Esperanza European Championships Dressage 2016 © DigiShots

Het zou eigenlijk een tussenjaar moeten worden voor Jasmien de Koeyer en haar Esperanza. Verleden jaar stond ze op het Europees kampioenschap nog op de bronzen positie bij de Young Riders. Haar dochter van de Grand Prix-hengst Desperados pakt het zware werk zo goed aan dat zij nu al de overstap naar de GP-U25 wil maken. In de warmte van manege het Keelven in Someren reed de jeugdamazone naar de prachtige score van 69,19% in de Intermediaire A.

“Het was de eerste keer en ondanks de warmte liep mijn paard echt superfijn. Esperanza liep een superfijne proef, al kan ik wel merken dat het her en der nog wat groen is. De uitgestrekte gangen waren een hoogtepunt en waar verleden jaar de halve pirouettes nog moeilijk waren, zijn nu de hele pirouettes heel veel beter”, vertelt de leerlinge van Tim Coomans.

Piaffe en passage

Het grote verschil met de Young Riders en de GP-U25 is de piaffe en de passage. Onderdelen waar Esperanza volgens haar amazone veel aanleg voor heeft. “De passage pakt ze heel goed op. In de piaffe moet ze nog wat meer ervaring opdoen. Ze heeft absoluut de potentie en scoort zo nu en dan al een 7,5, maar voor mijn gevoel kan het nog heel veel beter.”

Krappe planning voor NK

Het NK, dat is waar De Koeyer dit jaar nog op mikt. Een krappe planning, want om dat te kunnen doen moet het duo volgende week Intermediaire II starten en weer een week later GP-U25. “Ze doet alles met groot gemak en ik denk dat ze genoeg potentie heeft om goed mee te kunnen doen. Zolang zij aan blijft geven dat het kan, gaan we het proberen. We lopen een half jaar voor op schema, want nu al op dit niveau starten was nog helemaal niet de bedoeling.”

Nel Rensen

Nel Rensen kwam met Dodi (v.Zidane) tot de tweede positie, dit duo liet bijna 65% noteren.

Lotte van den Herik

Bij de jeugd had Lotte van den Herik de hoogste score. Haar Young Riders-proef met San Remo-zoon Winner, voorheen op GP-niveau gereden door Kim van der Velden, leverde 63% op.

Jill Huijbregts

In de Zware Tour kreeg Jill Huijbregts de hoogste punten voor haar proef met Enzos Armani (v.Tuschinski). Haar GP-U25 leverde ruim 66% op en daarmee bleef zij voor op Agaath van der Lei.

Mirelle van Kemenade en Ferdinand

In de Lichte Tour had Mirelle van Kemenade de hoogste score. Met de KWPN-hengst Ferdinand (v.Vivaldi) reed zij naar 64,48% en daarmee bleef zij nipt voor op Geert Hofland en Adele (v.Obelisk).

ZZ-Zwaar: Marian van Bommel oppermachtig

In het ZZ-Zwaar steeg Marian van Bommel met kop en schouders boven de rest uit. Met Johnson-nazaat Emaro M behaalde zij 67,57% en het oranje lint. Stalgenoot Dance Valley F, een nakomeling van Spielberg, liep naar een royale 65%. Diana Smolders en Erik (v.Vivaldo) reden naar 61,42%. Verder werden er geen winstpunten verreden in deze rubriek, in de tweede proef realiseerde geen enkele ruiter 60%.

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots
Uitslag Subtop Someren

Reacties