Subtop: Huberts wint GP kür

Subtop: Huberts wint GP kür

0 113
Foto: Archief

In Reuver werd afgelopen weekend het KWPN Buitenhof de Leistert Dressuurevent gehouden, waarbij ook twee Subtoprubrieken op het programma stonden. In de gecombineerde rubriek voor ZZ-Zwaar en Prix st. George won Judith Debougnoux-Lonissen met Athina (v. Tuschinski). In de andere rubriek reden de deelnemers een kür op muziek op Grand Prix niveau. Tonnie Huberts reed met zijn zwarte hengst Uno (v. Metall) naar de overwinning.

Tonnie die een fraai percentage van 69,19% bij elkaar reed met Uno (vm. G.Ramiro Z) vertelt: ‘Uno liep echt fijn vandaag en dit is ook een persoonlijk record voor mij. Ik reed bij de juryleden Jacques van der Harst en Jan Peeters, die ik altijd heel correct vind jureren. Ik haalde hoge cijfers voor de piaffe, passage en pirouettes. Mijn proef, waarvan ik de choreografie zelf bedacht heb, begon dan ook met het sterke punt van Uno. Dit was direct na het halthouden de piaffe en daarna zette ik een zig-zag appuyement in. Ik reed op muziek van Justin Timberlake. De muziek van de kür is gemaakt door studio C. Mijn doel was eerst om met Uno de Grand Prix te bereiken en daarna een kür te rijden. Nu rijd ik hem gewoon lekker door en geniet ik hier enorm van. Ik heb Uno als 2,5-jarige gekocht. Hij was toen al groot en iel, dus hebben we hem hengst gelaten. En dit is niet meer veranderd, nu is hij 1.80 meter. Natuurlijk moet je met een hengst wel heel consequent zijn, maar ik kan alleen met hem op pad. Ik les bij Hans Peter Minderhoud, die mij help het paard onvoorwaardelijk op de hulpen te laten reageren en het paard goed op het achterbeen te houden. Daarnaast les ik al sinds dat ik ponyruiter was bij Jo Willems. Om de week helpt hij mij en dat geeft veel vertrouwen.’ Tonnie heeft zijn eigen dressuurstal en ook meerdere Grand Prix leerlingen onder zijn hoede. ‘Maar ook mijn dochter rijdt paard en gaat binnenkort met mijn oude Grand Prix paard Othello ZZ-Zwaar starten’, aldus een trotse vader.

ZZ-Zwaar en PSG

Elite merrie Athina (vm. Landeur) liep naar een mooi percentage van 68,82% in de Prix st. George proef met Judith Debougnoux-Lonissen. Ook de overige prijswinnaars reden allemaal een Prix st. George proef. Tweede werd Floor Droge met Astrid Sollenburg (OO Seven x Metall). Zij scoorde 67,24%. Het witte lint (66,84%) ging naar Jorg Michiels met Volano (Ferro x Donnerhall). Inge Coenen werd vierde (66,71%) met Valette (Rousseau x Juventus). Met Aranka (Don Schufro x Kennedy) werd Gitte Frehen vijfde (65,00%). Beste op ZZ-Zwaar niveau was Mirjam Hermans met Varesca (Future x Ivanhoe). Zij reed naar 62,29%. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

Reacties