Subtop: Carlijn Huberts met Pipi Langkous kür naar overwinning

Subtop: Carlijn Huberts met Pipi Langkous kür naar overwinning

0 643
Jean-Rene Luijmes met Aswin

Met haar Romeo (v. Jazz) reed Carlijn Huberts op de muziek van Pippi Langkous vandaag naar de overwinning. Het percentage van haar kür op Lichte Tour niveau kwam uit op bijna 68%. De wedstrijd die vandaag in Bathmen verreden werd stond in het teken van de finale om de Jabat Cup. Op ZZ-Zwaar niveau was Gerdien Hilgenberg de beste. Met haar Florencio-nakomeling Chanel reed ze naar 66,375%. De Grand Prix kür overwinning, met maar liefst 70,313%, ging naar Jean-René Luijmes met Aswin (v. Sandreo).

Bescheiden maar dolblij vertelt Carlijn: ‘Ik ben heel tevreden over Romeo. Met oefenen was hij best nog wel gespannen, maar vandaag in de wedstrijd was hij heel braaf. Vooral de series en pirouette naar links lukten goed. Ook de kürmuziek van Pippi Langkous, die gemaakt is door Joost Peters, werd goed ontvangen. In de kür liet ik veel oefeningen zien op de tweede hoefslag en het schouderbinnenwaarts op de AC-lijn. De pirouettes draaide ik op de korte zijdes. Ik heb maar twee selectiewedstrijden gereden, maar die gingen best goed en leverden hoge scores op. Hierdoor wist ik mij alsnog te plaatsen voor de finale. Ik rijd Romeo pas een jaar voor zijn eigenaren Lia en Fried van Stiphout. Mijn eigen paard raakte geblesseerd en ik mocht toen Romeo rijden. Romeo is 17 jaar en een oom van de goedgekeurde KWPN-hengst Cupido (v. Daddy Cool) die gereden wordt door Diederik van Silfhout. Romeo rijd ik pas een jaar en heb ik zelf opgeleid van ZZ-Licht niveau naar de Lichte Tour. Het is een echte Jazz, maar ook heel lief en doet altijd ontzettend zijn best. Het aparte aan hem is dat hij aan één oog blind is. Daar moet je wel even rekening mee houden. Met Romeo volg ik de Rabo trainingen bij Alex van Silfhout. Daarnaast word ik door mijn vader Tonnie en tante José Huberts getraind. Mijn doel is om met Romeo B-kadersscores te rijden bij de Young Riders en te trainen naar de Intermediaire A.’ Achter Huberts eindigde Janny Koks met Windsor (v. Metall). Het percentage kwam uit op 65,813.

Het rode lint (65,938%) in de kür op ZZ-Zwaar niveau ging naar Jaron Verheij met SH’s Dutch D-day (v. Johnson). In de Grand Prix kür was er een nipte tweede plek (69,250%) voor Femke Beljon en Havel-nazaat Popeye. (CdB)

Uitslag Subtop Bathmen 8-3-2016

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties