Subtop: ‘Ik hou van apart gefokte paarden’

Subtop: ‘Ik hou van apart gefokte paarden’

0 981
Bennie van Es - Dorian van Soma Europees Kampioenschap 2017 © DigiShots

Alle rubrieken in Sonnega stonden vandaag in het teken van het Friese paard. In de Intermediaire I rubriek was er een overtuigende overwinning voor Bennie van Es met zijn Dorian van Soma (v. Olgert 445). De juryleden zaten mooi op één lijn en de score kwam uit op 66,10%.

Bennie die vanwege andere verplichtingen maar één proef kon rijden, was er content mee: ‘Dorian kan beter, maar kroop vandaag iets in elkaar vanwege de fraai aangeklede wedstrijdring. Vooral op de korte zijde leverde dat wat spanning op. Toch liet hij een foutloze proef zien, op het achterwaarts op de korte zijde na, met goede wissels en mooie zijgangen. Als het beeld vandaag zoals normaal, meer berg op was, kon hij nog hoger scoren.’

Te koop

Met Dorian, die pas negen is, werken we rustig verder aan de zwaardere oefeningen. Dat doe ik voornamelijk met mijn vriend Gosse Pieter Hellinga, met wie ik een trainingsstal run. In het voorjaar willen we graag samen de overstap maken naar de Zware Tour. Hij met Eyecatcher (kruising Fries x KWPN v. Tietse D) en ik met Dorian. Mits Dorian er dan nog is, want hij staat te koop. Ik rijd Dorian namelijk voor een Noorse eigenaar en we hebben besloten rustig op zoek te gaan naar een nieuwe baas. Gelukkig zit er geen druk op de verkoop en train ik ondertussen lekker met hem verder.’

Steekje los

Op de trainingsstal van Bennie en Gosse Pieter staat één KWPN-er en verder Friezen, een Gelders paard en voorheen ook meerdere bonte paarden. ‘Ik hou van apart gefokte paarden, als ze maar beweging hebben. Iets wat gewoon opvalt, maar misschien zit er wel een steekje bij me los hoor’, lacht Bennie. Met bijna drie procent verschil werd Hennie Roffel gezeten op Horse2Fly Walt 487 (v. Gjalt 426) tweede.

Exact dezelfde punten

Wendy Okkema was de beste in de Prix St. Georges met haar Stal Okkema’s Eos (v. Olgert 445). De score kwam uit op 61,54%. Tweede (60,44%) werd Thea Dijkstra met Abe Fan Bangazathe (v. Brandus 345).
In het ZZ-Zwaar werd een fraaie score behaald door de winnares, Sabine van de Loen met Epke 474 (v. Beart 411). Beide juryleden kwamen uit op 222,5 punten wat een totaal score van 63,57% betekende.
De Zware Tour rubriek werd gewonnen door Melanie Mouthaan met haar Wilke-C Van De Wijdewormer (v. Fabe 348). De score bleef net onder de 60% steken.

Hoogste dagscore voor Wylster

Met Wylster 463 Rindert 406 won Leonie Evink de Lichte Tour kür op muziek. De juryleden beloonden de kür met 66,313%. In de Zware Tour kür op muziek was Karen Bijaard de winnares. Samen met Imke Van De Miëde (v. Olof 315) reed ze naar 60,625%. (CdB)

Foto: Digishots

Klik hier voor de uitslagen.

 

Reacties