Subtop: Mooie score voor Zijlstra

Subtop: Mooie score voor Zijlstra

0 84

Tijdens de Subtopwedstrijd van de week in Emmeloord reed Milou Zijlstra gisteren naar de hoogste dagscore. Met haar Jetset D-nakomeling Upset behaalde ze 67,96% in haar Intermediaire I-proef. Het hoogste percentage in de ZZ-Zwaar rubrieken was voor Eva van der Linde met Belle Lady Texel (v. Krack C). Zij behaalde 64,71%. Derk Schekkerman was de beste in de Grand Prix met zijn, eveneens Krack C-nakomeling, Primeval Ucola reed hij naar 63,65%.

Milou die de laatste tijd al meerdere overwinningen heeft behaald in de Intermediaire I was zeer te spreken over haar proef. ‘Upset liep heel goed. Voor mijn gevoel was dit de beste proef tot nu toe. Dat bleek ook wel uit de score, want dit is mijn persoonlijke record! Ik had achten voor mijn pirouettes en drafverruimingen. Ik krijg steeds meer controle en daar ben ik heel erg blij mee. Voorheen liep hijzelf nog wel eens de proef en reed ik mee! Ik wordt geholpen door mijn vriend, die met een kritisch oog meekijkt, maar verder doe ik veel op mijn gevoel. Mijn vriend zegt dan hoe het eruit ziet en vervolgens ga ik er mee aan de slag. Daarna kijkt hij of het verbeterd is. Je leert hierdoor heel goed je gevoel te ontwikkelen. Upset wordt dit jaar 13 en heb ik nu acht jaar. Hij heeft echt een super karakter en is altijd positief. Hij is meewerkend, eerlijk en niet kwalijk nemend. De zwaardere oefeningen pakt hij goed aan en ik wil eerst eens tijdens een oefendressuurwedstrijd de Intermediaire II proef proberen, voordat ik hem officieel ga starten’, vertelt Milou die zelf paarden fokt en verkoopt, maar met nadruk zegt dat Upset niet te koop is. De Intermediaire I werd in handicap verreden met de Prix st. George. Toch kwamen de prijzen in handen van Intermediaire I-combinaties. Tweede (65,53%) en derde (62,30%) werden respectievelijk Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) en Janien de Lange met Varansi (v. Krack C). Beste in de Prix st. George proef was Heleen de Haas met haar Fries Nanne Fan Sweagerfean (v. Aan 416). Zij scoorde 60,59%.

Rechter

De twee ZZ-Zwaar groepen konden beide twee proeven rijden. Eva van der Linde zat in de tweede groep en behaalde het hoogste percentage (64,71%) in haar tweede proef. ‘Mijn eerste proef ging nog niet zo lekker. Gelukkig kreeg ik haar tussen de proeven door beter voor elkaar en rechter, waardoor de tweede veel beter ging. Ik haalde hoge cijfers voor mijn pirouettes, waar Belle goed in is, en een acht voor mijn uitgestrekte stap. Ik heb mijn punten al binnen om de overstap te maken. Maar eerst wil ik mijn series in de training rechter hebben, dan ga ik over. En ik wil ook nog heel graag een kür op muziek rijden op ZZ-Zwaar niveau. We hebben Belle zelf gefokt en hebben uit dezelfde Farmer-moeder ook nog een Ferro-merrie, die nu eerst een veulen krijgt. Maar daarna zal ze zeker voor de sport opgepakt worden’, aldus Eva enthousiast. Tweede (62,86%) in deze proef werd Simone Terpstra met Welton (v. Gribaldi). Gevolgd door Bianca de Ridder met Kylan (v. Obelisk). Zij reed naar 62,71%. Vierde (62,00%) werd Margot Kostelijk met Zunny C (v. Sunny Boy).
In de eerste proef was het oranje lint (64,14%) voor Simone Terpstra met Welton. En werd Margot Kostelijk met Zunny C tweede (62,71%). Met Zrinko Zondag (v. Gribaldi) reed Keoma Zondag naar de derde plaats (62,57%). Vierde (62,00%) in deze rubriek werd Thea Dijkstra met Nykle Fan Autofarm (v. Ielke 382).
In de eerste groep ZZ-Zwaar was Jolanda Leonhardt met Cousin Vinnie (v. Krack C) de beste (62,71%) in de eerste proef. Gevolgd door Anneke Vellekoop met Woolite Idylle (v. Florett As). Zij reden naar 61,43%. In de tweede proef waren de eerste (62,29%) en tweede (60,71%) plaats voor respectievelijk Marsja Dijkman met Haitse 425 (v. Jasper 366) en Annet Koning-van der Velde met Sebastiaan R (v. Flemmingh).

Ambitie

Met de talentvolle Ucola reed Derk Schekkerman naar een eerste plaats in de Grand Prix. ‘Er had nog meer in gezeten als Ucola in de tweede piaffe niet schrok en zo heftig reageerde dat de hele oefening de mist in ging. Gelukkig was de rest van de proef heel goed, zeker omdat ik na die fout er meer aan ging rijden en de galoptour expressiever en foutloos was. Ucola is een super paard, maar met een moeilijk karakter. In het begin heb ik haar veel vertrouwen moeten geven, nu kan en moet ik er meer aan gaan rijden, maar wel gedoceerd. Ik denk dat als ik dat steeds beter voor elkaar krijg, dat zij veel hogere scores neer kan zetten. En daar ligt dan ook mijn ambitie. Van de eigenaar mag ik haar gelukkig voorlopig lekker rijden. Ik wil ook graag weer internationaal starten’, aldus Derk, die bij Coby van Baalen lest en naar eigen zeggen van haar heeft geleerd om veel netter te rijden. Ook juryleden Herman Smit en Els Schotman waren zeer te spreken over de professionaliteit waarmee Derk het probleem in de proef oploste. Herman: ‘Derk is heel ervaren en zijn paard heeft een geweldig drafmechanisme en aanleg voor de zwaardere oefeningen zoals piaffe en passage.’ Els vult aan: ‘Het is een handige gozer, die het netjes heeft oplost.’ Tweede werd Marije Tromp met wederom een Krack C-nakomeling Veni Vidi Vici C met 61,95%. (CdB)

Klik hier voor alle uitslagen.

 

 

 

Reacties