Subtop: Hoogste dagscore voor juniore Kurstjens

Subtop: Hoogste dagscore voor juniore Kurstjens

0 1774

In Benningbroek reed Demy Kurstjens met Kingsley Chaplin (v. Johnson) vandaag haar debuut bij de junioren. De kersverse combinatie zette meteen een fraaie score neer van 67,64%. In het ZZ-Zwaar was het wederom Marije van Thuyl-Tromp die de rest van de concurrentie achter zich liet. Eva van der Linde en Carlijn de Boer verdeelden de oranje linten in de Lichte Tour rubrieken.

‘Ik rijd Chaplin pas vier maanden en dit was onze vijfde wedstrijd. Hij deed het heel goed, alleen merk je dat hij nog wat routine mist. De uitgestrekte gangen en het schouderbinnenwaarts scoorden hoge cijfers. Alleen ging het aanspringen in galop niet helemaal vloeiend. Met Chaplin werken we rustig door, ook richting Prix st. George niveau. Vervolgens denk ik dat hij talent heeft voor de Grand Prix. Hij is het liefste paard dat ik ooit gehad heb. In omgang is het net een Labrador, maar als je op hem gaat zitten is hij heel sensibel en daardoor super te rijden’, aldus een dolblije Demy, die wordt getraind door Karin Retera. Yoeki Bos volgde met Winnetou (v. Redfort) op de tweede plek. Het percentage kwam uit op 63,78%.

Negen voor schouderbinnenwaarts

In het ZZ-Zwaar was Marije van Thuyl-Tromp onverslaanbaar. Met haar Sir Donnerhall-nakomeling Aq-stables Catosion scoorde ze 66,57%: ‘Ik heb echt fijn gereden. Mijn doel was om haar meer opwaarts voor te stellen en dit lukte stukken in de proef heel goed. Verder was ze niet kijkerig en goed bij de les. Ze is best sensibel en kan daardoor erg gespannen reageren op wat er in de omgeving gebeurt. Vooral in het drafgedeelte scoort ze heel goed. Een schouderbinnenwaarts bijvoorbeeld leverde een negen op. Catosion rijd ik al vanaf haar derde voor de familie Koks, die tevens de eigenaren zijn van de Debbehoeve. Op deze stal ben ik stalmanager en rijd ik meerdere paarden. Catosion is een bloedmooie chique merrie. We hebben via embryotransplantatie een Negro-veulen van haar lopen, die een belofte voor de toekomst lijkt. Dit jaar zouden we graag weer via embryotransplantatie enkele veulens van haar fokken.’ Het rode lint ging naar Kelly Zuidervaart die haar tuigpaard gefokte Cadans M (v. Torino) netjes voorstelde. De juryleden beoordeelden de proef met exact 65%. Eva van der Linde werd derde met de door haar vader gefokte Dark Knight Texel (v. Wynton). ‘Nu ik hem vaker heb meegenomen op wedstrijd, merk ik dat hij meer ontspannen door de baan loopt. Voornamelijk in het galopgedeelte komt dit ten goede. Dark Night heeft een hele fijne draf en dit was pas onze tweede keer in het ZZ-Zwaar’, aldus de goedlachse Van der Linde die weer op tijd weg moest om de boot naar Texel te halen.

Telfoutje staat overwinning niet in de weg

Ook in de Intermediaire I viel Eva van der Linde in de prijzen. Met haar Belle Lady Texel (v. Krack C) scoorde ze 65,83% wat een eerste plaats opleverde. ‘Ik was al zo blij dat ik er lekker aan kon blijven rijden’, begint Eva enthousiast. ‘Belle stond scherp aan mijn hulpen. Ze scoorde hoge cijfers in het drafgedeelte, maar ook voor de serie om de twee en de verzamelde stap. Het was alleen zonde dat ik in plaats van vijf wissels om de drie er zeven maakte. Verder werd ze af en toe wat kort in de hals. Met Belle wil ik dit jaar de overstap maken naar de Midden Tour. Maar dat doe ik pas als ik vind dat ze er klaar voor is. Dit jaar gaan we van Belle ook een embryo spoelen. We zitten te denken aan de hengst Glock’s Toto Junior (v. Totilas red.). We hebben er al een aantal veulens van en dit jaar verwachten we er ook weer acht van deze hengst. Hij lijkt heel goed te passen bij onze merries’, vertelt Eva, die vele paarden van de stoeterij van haar vader rijdt. Met de spring gefokte Casmir (v. Casantos) werd Stephanie Kok tweede (63,33%). Op de derde plaats eindigde Carlijn de Boer die haar Wimbledon (v. Painted Black) sympathiek voorstelde.

De Boer en Zodinde H weer in vorm

Carlijn de Boer behaalde met haar andere paard Zodinde H (v. Sandreo) een oranje rozet in de Prix st. George rubriek. Een succesvol rentree die een score opleverde van 64,12%. Cousin Vinnie (v. Krack C) met Jolanda Leonhardt-Glimmerveen in het zadel eindigde nipt op de tweede plaats (64,08%). Het witte lint (63,25%) ging naar Yvonne Snieder met Gathe’s Dowendy S (v. Contango). (CdB)

Uitslag Subtop Benningbroek 9-1-2016

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties