Subtop: Hoofdrollen voor Enjolien en debuterende Ferguson

Subtop: Hoofdrollen voor Enjolien en debuterende Ferguson

De KWPN-goedgekeurde Ferguson (v.Floriscount), hier nog onder Kirsten Brouwer, won met zijn nieuwe ruiter het ZZ-Zwaar.

In Houten waren er in het ZZ-Zwaar hoofdrollen weggelegd voor de KWPN-goedgekeurde Ferguson, gereden door Antonio Laiz Zandio, en de Jazz-dochter Enjolien die met Marian Dorresteijn goed op weg is in deze klasse.“Ik was nog niet helemaal tevreden”, stelt Dorresteijn na afloop. “Er was wat lawaai op de korte zijde en daardoor was Enjolien niet helemaal geconcentreerd op mij. Daar moet ze gewoon tegenkunnen, al zorgde het er nu wel voor dat ik haar niet helemaal van me af kon houden. Op die plek had ik wat fouten en dat resulteerde in een nul en een twee bij beide juryleden.”

Speciaal karakter

“We moeten wat vaker de wedstrijdring in, dan kan het zeker allemaal nog beter. Enjolien is een werkwillige merrie, maar is gauw wat afgeleid en heeft een wat speciaal karakter. Het is ons eigen paard, zodra haar sportcarrière is beëindigd gaat ze terug de fokkerij in. We hebben geen plannen om aar het verkopen, ik beleef ontzettend veel plezier met haar.”

Ferguson met goed gevoel naar zege

De KWPN-goedgekeurde Ferguson (v.Floriscount) kwam voor het eerst van start in de Subtop. Antonio Laiz Zandio, stalruiter van Platinum Stables, blikt tevreden terug op zijn verrichting met de voshengst. “Ik ben erg blij met het gevoel dat Ferguson mij gaf in de proef, hij deed het echt super. De pirouettes waren nog wat groot en we hadden een klein wisselfoutje. We scoorden 67,29%.”

Tweede plaatsen waren er weggelegd voor Nicole Ekkerink en Guernsey Elvis (v.Querly Elvis) en Filemon (v.Apache) van Justine Mudde.

Lichte Tour: Grand-Charmeur blijft winnen

In de Lichte Tour zette Apache-zoon Grand-Charmeur de hoogste score neer. Met Jonna Schelstraete bleef de Nederlands kampioen in het ZZ-Zwaar met 69,04% zo’n zes procent voor op de nummer twee, Christianne Goes en Accountancy Bellissimo (v.Florencio).

Romy van der Schaft

In de gecombineerde Intermediaire II/GP-rubriek was de hoogste score voor Romy van der Schaft. Met Gribaldi-nazaat Be Painted kwam de dochter van de bondscoach tot 67,87% en daarmee bleef zij voor op Kirsten Brouwer en Alain Delon (v.UB40).

Uitslag Subtop Houten

Bron: Hoefslag (overname niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties