Subtop: Hoge scores in de Zware Tour voor Sanavio en Huberts

Subtop: Hoge scores in de Zware Tour voor Sanavio en Huberts

0 1624
Carlijn Huberts - Watoeshi KNHS Indoorkampioenschappen 2017 © DigiShots

Vandaag werd er bij Hippisch Centrum La Grande een mooie subtop wedstrijd gereden. In het ZZ-Zwaar werd proef 38 gewonnen door Josephine van Dalsen met Sth’s Wibe (v. Olivi). Deze combinatie bleef met 61,86% de nummer twee, Chanou Janssen met Black Jack (v. Florett As) voor. Zij scoorde een percentage van 61,79%.

In proef 37 was het Vera van Verre die haar achtjarige Future Music (v. Jazz) naar 61,14% reed en daarmee het oranje lint mee naar huis mocht nemen. ‘Hij liep eigenlijk heel fijn’, reageert Vera. ‘In de eerste proef hadden we nog te veel fouten door wat spanning. De tweede proef ging echt heel erg fijn. Voor de eerste keer ZZ-Zwaar was ik echt heel blij. Hij scoort vooral op zijn drafonderdelen, in de galop kunnen we nog veel verbetering halen.’

Op naar de Young Riders

Vera traint bij Maarten van Stek en via het KNHS Talententeam ook bij Joyce Heutink. ‘Thuis hebben we hard aan de galop gewerkt en het proefgericht rijden. Ik wil hem nu een aantal keer starten in het ZZ-Zwaar en daarna wil ik Young Riders gaan rijden’, laat de amazone weten.

Josephine van Dalsen met Sth’s Wibe mocht nu het rode lint in ontvangst nemen. Dit maal was hun proef goed voor 60,5%.

LT voor Mieke Naberink

De Lichte Tour telde vandaag de meeste starts. Van de dertien combinaties ging Mieke Naberink met Chesspoint (v. Westpoint) met 66,18% met de eerste plek naar huis. Een tweede plaats was er voor Niet van der Muil en Molenkoning Zanzibar (v. San Remo) met 65,66%. Marjan Hooge en Ego Tripper Texel (v. Jazz) werden met 64,57% derde. De vierde plaats was voor Ashley Langevoort en Dance Royal (v. Wynton) met 62,87%.

Sanavio naar ruim 71%

De uitblinkers waren te vinden in de Zware Tour. Met 71,36% was de eerste plaats voor Riccardo Sananio en Glock’s Federleicht (v. Fürst Piccolo). De tweede plaats was voor U25 combinatie Carlijn Huberts en Watoeshi (v. Rousseau), zij reden naar een mooi percentage van 68,01%.

‘Ik was erg tevreden over mijn proef, deze wedstrijd was om nog een keertje te oefenen voor de KNHS Indoor Kampioenschappen. Hij was heel relaxed vandaag, daar was ik erg blij mee. We scoorden hoog op de appuyementen en de series. Voor de laatste lijn piaffe en passage kregen we ook mooie cijfers. De pirouettes konden nog wel iets beter. Maar het jurycommentaar was erg positief!’, aldus Carlijn.

Tekst: Dominque Marijnissen

Foto: DigiShots

Reacties