Subtop: Hester Bischot wint met ‘opvolger van Trovador’

Subtop: Hester Bischot wint met ‘opvolger van Trovador’

0 2058
Hester Bischot - Trovador da Raposa KNHS Indoorkampioenschappen 2016 © DigiShots

Op de subtop wedstrijd in Harich werd vandaag het ZZ zwaar tweemaal gewonnen door Hester Bischot en Dancer Again (v. Prestige VdL). Voor dit duo was het hun debuut op dit niveau. Zij scoorden in de eerste proef 66,50% en in de tweede proef wonnen zij de proef met 61,14%.

Jonge combinatie

Hester vertelt: ‘Dancer en ik zijn pas vanaf half januari van dit jaar een combinatie. We hebben een wedstrijd in het ZZ licht gereden, en nu dan meteen maar ZZ-Zwaar. Vandaag liep hij twee fijne proeven met nog genoeg ruimte voor verbetering. Thuis gaan vooral de series en de pirouettes erg goed, alleen kwam dat er vandaag niet helemaal uit. Allebei de proeven voelden redelijk hetzelfde alleen vielen de punten in de tweede proef wat lager uit. Toch was het commentaar in beide proeven hetzelfde dus daar kunnen we verder mee.’

Opvolger

‘Ik heb Dancer in mede-eigendom met een sponsor en hij is bedoeld als opvolger van mijn Lusitano hengst en Grand Prix paard Trovador da Raposa (foto). Hij wordt binnenkort 17 jaar en ondanks deze leeftijd doet hij het nog steeds erg goed. Hij is net zes weken terug uit Portugal waar hij is ingezet voor de dekdienst en ik zal hem volgende week weer gaan starten. Dancer kan ik rustig verder opleiden. We hebben geen haast en trainen op gevoel verder samen met mijn trainer Bruno Rodrigues da Silva. Hij komt een keer per maand over vanuit Portugal om mij gedurende een aantal dagen te begeleiden met de paarden.’

Rode linten

Grieteke Oldenburger werd in de eerste proef tweede met 63,79% met Flabbergasted OSN (v. Uphill). In de tweede proef was het rode lint voor Petra Duindam met cash P&P (v. Johnson). Zij behaalden een score van 60,64%.

Ebony wint

De Prix St. Georges kwam op naam van Vai Bruntink die met de KWPN hengst Ebony (v. Painted Black) naar een score reed van 70,53%. Tweede met 68,09% werd Jennifer Sekreve met San Siro (v. San Amour).

Fries en tuiger maken dienst uit

Marc Peter Spahn reed met Elias 494 (v. Jorn 430) naar 63,88% en de bijbehorende overwinning in de Intermediaire I. Hij werd op de voet gevolgd door Gita Hoogers die met Brooklyn, afstammend van de tuigpaardhengst Moneymaker, 63,68% wist te scoren.

Linda van der Hauw

Met 65,30% reed Linda van der Hauw met LN Tiadette (v. Gribaldi) naar de winst in de Grand Prix. Vai Bruntink startte met Chardonnay (v. Winningmood) en kwamen uit op een percentage van 63,30%.

Foto: DigiShots

Reacties