Subtop: Hergen van Hall wint in nat Koudum

Subtop: Hergen van Hall wint in nat Koudum

0 1343
Hergen van Hal
Hergen van Hall - Coco OO © DigiShots

Het zat de organisatie van de eerste ZZ-Zwaar-wedstrijd in het Friese Koudum qua weersomstandigheden niet bepaald mee. Hoewel er een aantal goede zandbodems liggen, konden die het vele water van de dag niet meer aan. Echte topscores bleven uit, maar over alle rubrieken gezien werden er nette punten uitgedeeld. Hergen van Hall (op de foto met Coco OO) won een proef  door met zijn stoere schimmel Everlast-Lindh 64,14% te scoren.

“Ik was blij met hoe hij het deed. Niet alleen omdat het echt heel nat was, maar ik heb Everlast-Lindh nog niet zo lang in het ZZ-Zwaar lopen en eigenlijk pakt hij elke wedstrijd weer beter aan. Het is een groot bewegend paard en ik merk dat het allemaal wat tijd kost. Met zijn eigenaar, die ook zijn fokker is, liep hij in het M en ik ben in het Z begonnen. Hij toont veel kwaliteit in het lopen, vooral zijn galop heeft heel veel power. Dat is nog wel wat lastig om te blijven regelen. Hij kan alles wel en eigenlijk verbaast hij me in de training regelmatig”, vertelt Van Hall.

Veel voorkomen
De Hofrat-zoon, wiens schimmelkleur duidelijk bij moedersvader Rubels vandaan komt, is volgens het Grand Prix-jurylid een paard met veel voorkomen. “Hij kan in alle drie de gangen goed verruimen, maar ook de pirouettes pakt hij heel makkelijk op. Ik was zo blij met hoe hij aanpakte dat ik na één proef besloot om de andere proef af te melden. Hij is nog zo onervaren en ik vond het mooi geweest in die drek. Ik had mijn doel behaald voor die dag en hoefde niet meer te sleutelen.”

Van Hall runt vlakbij het Friese Heerenveen een trainingsstal. “We richten ons op verschillende pijlers. We hebben veel trainingspaarden staan. Natuurlijk ben je altijd afhankelijk van wat mensen komen brengen, momenteel staan er een heel aantal fijne paarden die langer mogen blijven.  Naast de africhting doen we ook wat handel en geven we veel les.”

Hoogste dagscore voor Britt Muis

Larissa Rowinkel won een andere ZZ-Zwaar proef  (37) door met African Sunrise 63,64% te scoren. Johnson-dochter Cimmiek liep in diezelfde rubriek naar 61,50%. Samen met haar amazone Marjan Schalekamp wist de merrie proef 38 te winnen door 64,21% neer te zetten.  Britt Muis had de hoogste dagscore door 64,36% te laten noteren. Haar Krack-nazaat It’s Britss Valkenier mocht een mooie staatsiedeken in ontvangst nemen.

Reacties