Subtop: ‘Helena vh Goorhof is een wereldpaard’

Subtop: ‘Helena vh Goorhof is een wereldpaard’

0 795

Theo Hanzon was de winnaar van de Zware Tour vandaag op de subtop wedstrijd in Velddriel. Met de Gribaldi-merrie Helena vh Goorhof bleef hij met 71% zijn naaste concurrenten Alex van Silfhout met Zep (v. OO Seven) en Kim van de Velden met Winner (v. San Remo) ruim voor. Beide behaalden een score van 66%.

Meer zekerheid

De ruiter uit Nootdorp is enthousiast over zijn paard en zijn proef: ‘Het was nog maar haar tweede keer in de Grand Prix en het is nog niet 100% bevestigd, maar toch kon ik haar er vandaag fijn doorheen loodsen. We hadden geen grote fouten; het ging al een stuk zekerder dan bijna een maand geleden. Alleen de eerste wissel in de zigzag was wat minder en het uitrijden van een pirouette kon mooier. Verder waren beide juryleden het erover eens dat het een fijne proef was, met veel basiskwaliteit. Mevrouw Wolfs had ons vorige keer ook beoordeeld en ze bevestigde mijn idee dat het nu een stuk beter ging. Haar punten waren daar ook naar. Opmerkingen van de jury waren dat Helena nog wat meer afdruk in de piaffe-passage-tour mag krijgen en dat ze de hals nog iets meer op lengte mag houden af en toe.’

Echte merrie

Theo noemt de zwarte merrie een ‘prinsjesje’. ‘Ze is wel een echte merrie, je moet haar een beetje kennen, met haar maniertjes. Het is gewoon een sensibel typetje, maar ik heb een mega klik met haar. Ze gaat er altijd voor in de ring en laat je nooit in de steek. Voor mij is het een wereldpaard!’ Er staan nog geen volgende wedstrijd op de planning. ‘Ik ga haar gewoon nu lekker af en toe starten om meer routine te krijgen. Ze is nog maar negen; haast heb ik zeker niet met haar.’

Op weg naar GP

Ook een hele mooie score was er voor Stephanie van Beek-Peter, die haar Etoile Riche d’Apardi (v. Sir Oldenburg) naar 69,3% stuurde in de Prix st.Georges. Marieke Pijnenburg werd tweede met D’Avanti (v. Jazz) met 66,5%, gevolgd door Fleur Aarsse met Daavision’s Agusta, een dochter van Sandreo. De Intermediaire I werd een prooi voor Denise van den Dries met De Vito (v. Oscar). Ze behaalde een score van 65,6%.

Van Alphen en Swinkels

In de rubrieken voor Young Riders waren het Denise van Alphen en Suzanne Swinkels die beide een proef naar hun hand zetten, met scores van 63%. Van Alphen rijdt Enzo Ferrari (v. Jazz); Swinkels stuurde het ex-Lichte Tour paard van Jenny Schreven.

Earth Wind and Fire danst naar 66%

In de klasse ZZ-Zwaar was Sandy van Boxmeer-Westerhuis de uitschieter. Haar proef 36 werd beoordeeld met 66,1%. Ze zat in het zadel van Earth Wind and Fire (v. Lord Loxley). In deze proef reed Jenny Zwetsloot naar de tweede plek met Rohdiamant-zoon Brilliant V. Anke Maas was de winnares van proef 35. Ze reed Boaz (v. Sandreo) naar 64,1%. Cristina van Alphen mocht het rode lint ophalen voor de behaalde 62,6% met Zelvito (v. Darlington). Kelsey Harte en Sanne Vos waren de overige prijswinnaars, met Ardante van de Noordheuvel (v. Special D) en Don Juan (v. Sir Heino). (cd)
Uitslagen subtop Velddriel 01102016.

Foto: Jessica Pijlman

Reacties