Subtop: ‘Olgert had z’n eigen programma voor de wissels’

Subtop: ‘Olgert had z’n eigen programma voor de wissels’

0 1480
Dunja Constant - Wijdewormers Olgert Europees Kampioenschap Fries Paard 2017 © DigiShots

Vandaag werd op Stoeterij Bommelsteyn in Haskerhorne een subtopwedstrijd verreden. Er waren overwinningen voor Iris Klaassen en Kelly Maijoor in het ZZ Zwaar en voor Laura Zwart en Heleen de Haas in de PSG en de Inter I. Dunja Constant won met haar Friese krachtpatser Wijdewormers Olgert 445 de Grand Prix: ‘Supermooi dit!’

Dunja Constant

In de Grand Prix ging de overwinning naar Dunja Constant. Met haar stoere Fries Wijdewormers Olgert 445 (v. Ulke 338) reed ze een score van 60,75% bij elkaar. Daarmee deed de combinatie beter dan Michel van Loon en Cmc Zaire (v. Gribaldi), die 60,05% scoorden.

‘Supermooi, dit!’

Dunja Constant is tevreden over de proef: ‘Supermooi dit! De draf ging vandaag erg fijn. We hebben nu ook beter het ritme kunnen houden in de piaffe en de passage. Olgert is altijd vrij heet en in de series had hij dit keer een beetje z’n eigen programma: hij sprong eners in de serie om de twee. Maar hij is zo leuk en doet altijd zo z’n best!

Eerste keer Grand Prix

‘Alles kan altijd beter, maar het is voor mij ook het eerste Grand Prix-paard’, vervolgt Constant. ‘Dit was pas onze vijfde of zesde GP-wedstrijd, dus er moet nog routine komen in het rijden van de proeven. De overstap naar de GP is ook best moeilijk! Olgert heeft wat moeite met de series, maar hij heeft aanleg genoeg. En voor een Fries heeft ‘ie ook een bijzonder groot uithoudingsvermogen. Nog wat kilometers maken dus, en dan komt het helemaal goed!’

PSG: Laura Zwart en Lumen Dylan

In de Prix Saint Georges was de winst voor Laura Zwart en Lumen Dylan (v. Vivaldi). De combinatie scoorde 64,54%. Rensche de Haan en Callucci HR (v. Valdez) werden tweede met 63,62%. De derde plaats was voor Harmina Holwerda die haar Jesse R. (v. Brandus 345) naar een score van 63,29% reed.

Inter I: Heleen de Haas

Heleen de Haas wist met Alger T Fan’e Boppelannen (v. Gjalt 426) de winst in de Inter I in de wacht te slepen, met een score van 67,50%. Joyce Haaijer-van der Meulen en Horses2Fly Tialda H. (v. Jasper 366) volgden op de tweede plaats met 65%.

Bron: Hoefslag (mag niet overgenomen worden)

Foto: Karin Sevink

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

 

 

 

 

Reacties