Subtop: ‘In harmonie naar Grand Prix en anders nie!’

Subtop: ‘In harmonie naar Grand Prix en anders nie!’

dressuur subtop

Ellen Wynia reed vandaag naar de winst in de Prix St Georges in het stadspark in Groningen. Met haar Chakakahn (v. Sir Donnerhall) wist zij een score van 68,82% te behalen.

Genieten in Groningen

Ellen vertelt: ‘Chakakahn liep een fijne proef maar hij kan nog beter. Het is allemaal foutloos maar nu moet ik het nog meer verfijnen zodat de zevens ook achten gaan worden. Vandaag scoorden we hoge cijfers voor de uitgestrekte gangen en dan met name de stap waar we zelfs een negen voor kregen. We moesten wel heel even wennen want het was een tijd geleden dat we op het gras moesten rijden maar het is altijd genieten op deze wedstrijd in Groningen. Ik rijd er al jaren. Het is een super mooie entourage met veel publiek en meerdere disciplines.’

Harmonie is het belangrijkste

‘Voorlopig hebben we nog geen overstap naar de Zware Tour op de planning staan. Chakakahn doet de zwaardere oefeningen thuis al heel fijn maar we maken de overstap pas als mijn trainer, Rien van der Schaft, zegt dat we er klaar voor zijn. Ik wil de basis nog beter voor elkaar hebben zodat het allemaal nog vanzelfsprekender en harmonieuzer gaat. Ik wil in harmonie naar de Grand Prix en anders nie!’ aldus een vastberaden Ellen.

Floor Vos wint het ZZ Zwaar

Floor Vos wist het ZZ Zwaar te winnen met Fine-Tuned DFV (v. Armani). Zij noteerden 69,85%.

 

Overige uitslagen volgen later.

 

Foto: Digishots

Reacties