Subtop: Grand Prix winst voor Van Mierlo

Subtop: Grand Prix winst voor Van Mierlo

0 1494

Vandaag en morgen staan er verschillende Subtoprubrieken op het programma tijdens de eerste buitenwedstrijd in Velsen-Zuid. In de Grand Prix reed Danielle van Mierlo naar de overwinning. De Prix st. George kwam op naam van Carlijn de Boer. Mylene Spaak was de beste in de gecombineerde rubriek voor Junioren en Young Riders. Lotje Schoots en Britt van Egmond wonnen ieder een ZZ-Zwaar rubriek.

Danielle van Mierlo reed met haar Ucento (v. Metall) naar een score van 65,20%. Met haar andere troef Azzurro (v. Rhodium) reed Van Mierlo pas voor de tweede keer Grand Prix en werd ze vijfde. Over haar proef met Ucento vertelt ze: ‘Ucento heb ik al even niet gestart, omdat ik samen met mijn trainer Hans Peter Minderhoud wilde werken aan de piaffe en de lossigheid. Dit ging vandaag in de proef al een stuk beter. Ucento werd vaak wat gehaast in de piaffe. Door veel te schakelen en niet te lang in piaffe te blijven rijden, werd zijn piaffe beter. Ucento scoorde vandaag in de stap, verruimingen en passage. Azzurro was erg afgeleid en eigenlijk wat ongehoorzaam. De passage ging heel goed, maar daarentegen ging het zig-zag appuyement de mist in. Azzurro heeft veel aanleg voor het zwaardere werk en is echt een toekomstpaard voor mij. Het is wel een paard met een gevoelig karakter. Hij was eigenlijk gekocht voor mijn moeder, maar omdat hij zo vlug was, ben ik hem gaan rijden. Met hem les ik bij Patrick van der Meer. Mijn moeder helpt mij dagelijks met beide paarden. Ik wil met Ucento en Azzurro graag aansluiting vinden bij de senioren en ga voor een plekje in het kader.’ Tweede werd Derk Schekkerman met Primeval Ucola (v. Krack C). Zijn score was 65,10%. Met 64,45% werd Wijnanda van Brenk op haar Urbanes (v. Gribaldi) derde.

‘Hij blijft mij verrassen’

Met Wimbledon (v. Painted Black) behaalde Carlijn de Boer het oranje lint en scoorde bijna 66%. ‘Wimbledon blijft mij positief verrassen. ‘Wimpie’ haalde vandaag meerdere zevens in het drafgedeelte en voor de series zelfs twee keer een 7,5. De pirouettes konden beter’, aldus de leerlinge van Lia de Ruiter. Op de tweede plaats eindigde Valentijn van Weering, die afgelopen week beslag heeft laten leggen op Vingino, het voormalige toppaard van Tommie Visser. Hij reed vandaag op Sir Donnerhall-nakomeling Sir John en scoorde 64,93%. ‘Over Vingino mag ik helaas niets zeggen, maar Sir John liep vandaag zijn debuut in de Lichte Tour. Ik had best een goed gevoel, maar moet er in de proef eigenlijk meer aan rijden. Daarnaast wil ik hem ook in zijn waarde laten, want hij kan anders zijn eigen feestje gaan bouwen. Toch is het ook een lief en super werkwillig paard. Ik heb hem nu anderhalf jaar en ben in het ZZ-Licht begonnen. Ik les bij Sander Marijnissen en met hem ben ik bezig om Sir John meer in de verzameling met afdruk te houden en daarbij toch los in mijn hand te hebben.’ Elly Olivier eiste met haar Vladymir VDH (v. Kimberley) de derde (64,80%) plaats op.

Eventing en dressuur

De Junioren en Young Riders reden in handicap. Bovenaan eindigde de debuteren de juniore Mylene Spaak. Zij reed met voormalig Grand Prix paard Sweet Sensation (v. Kroongraaf) naar 64,19%. ‘Sweet Sensation is een super lief leerpaard voor mij en ik rijd hem pas drie maanden. De proef ging heel fijn en vooral in de zijgangen en de middenstap haalden we hoge cijfers. Ik rijd ook eventing en ben gaan dressuurrijden om mijn dressuur voor de eventingwedstrijden te verbeteren. Beide disciplines vind ik heel erg leuk en hoop dan dit jaar bij met mijn eventingpony een EK-plek te bemachtigen. Daarbij wil ik bij de junioren met Sweet Sensation ook graag internationaal starten. Mijn trainer Ivo Juhrend helpt mij hierbij’, aldus de derdejaars VWO scholiere, die tweetalig onderwijs volgt. Achter Spaak eindigde juniore Reece Fokker op de tweede plaats (61,89%) met Bella Dodonna VKH (v. UB40). Young Rider Floris Mak van Waay werd derde met Oscar-nakomeling Deep Flow’s Olympic.

‘Ik ben blij dat hij weer gezond is’

Uitschieter in het ZZ-Zwaar was Lotje Schoots die in haar tweede proef naar de hoogste dagscore reed van 67,00%. Dit deed ze met haar Cocksdorp Texel (v. Lingh), waarmee ze voor het eerst op ZZ-Zwaar niveau uitkwam. ‘Ik was heel tevreden. ‘Lingh’ stond er fijn aan en heeft een super karakter. Ik haalde achten voor de schouderbinnenwaarts, de zig-zag in draf, keertwending en slangevolte in galop, maar ook voor mijn houding en zit. Wel sloeg hij in een wissel naar mijn been. Hij is er negen maanden tussenuit geweest door een wolfstand die in zijn onderkaak zat vergroeid. Daarbij kreeg hij complicaties door de antibiotica. Ik ben heel blij dat hij weer gezond is. Lingh is een halfbroer van Zip-a-Way Texel en meet ruim 1.80 meter. In de toekomst denk ik dat hij Grand Prix kan lopen, maar op de korte termijn wil ik meedoen aan de selecties voor het KNHS Kampioenschap op ZZ-Zwaar niveau.’ Achter Schoots eindigde in de tweede proef Annique van der Valk met Bravissimo B (v. Trento B). Hun score bedroeg 63,43%. Met 62,43% werd Brit van Egmond met haar Zlatan (v. Clint Eastwood) gedeeld derde. Zij deelde de prijs met Fleur Westerweel met haar Uzarma (v. Ferro). Britt haalde met haar andere paard Zadoc-Sinclair (v. Sir Sinclair) ook een ex aequo plaatsing. Ze werd vijfde met 62,14%. Dit keer deelde ze deze prijs met Ilse Ligthart en Wonderboy eveneens een nakomeling van Sir Sinclair.
In de eerste ZZ-Zwaar groep was Van Egmond ook op dreef en werd eerste (62,86%) en vierde (62,29%) met respectievelijk Zadoc-Sinclair en Zlatan. Het witte lint (62,71%) ging naar Anna Jonk met Zynoux van de Lange Weeren (v. Krack C). Derde (62,29%) werd Lotje Schoots met Cocksdorp Texel. Ilse Lighthart werd dit keer met haar Wonderboy ook wederom vijfde (60,71%). De zesde plaats was voor Annemarie Hansen en Reece Fokker. (CdB)

Foto: Remco Veurink

Uitslag Velsen-Zuid 4 april 2015

Reacties