Subtop Gorssel: Tevreden gezichten

Subtop Gorssel: Tevreden gezichten

0 129

‘Tevreden over mijn Custom Zadels Tobias (v.Jazz). We wonnen in Gorssel de Prix St.Georges met 68.56%, een mooie afsluiting van ons winterseizoen. Over een paar maanden maar eens een stapje hogerop proberen’,merkt Jan Pieter Weenink op. ‘Ondanks de kou had ik toch een warme dag’, zo concludeerde Linda Verwaal, nadat ze met de goedgekeurde Trakehner hengst Boeve’s K3 Noir (v.K2) de Inter I won en achter Weenink tweede in de Prix St.Georges. ‘Ik kreeg K3 Noir als vijfjarige en we zijn geleidelijk doorgegroeid. Maar hij verrast me elke keer opnieuw’.

In de junioren/Young Riders rubriek liet Juniore Rosalie Bos met haar Ultiem (v.Gribaldi) zien dat de overstap van een succesvolle ponycarrière naar de paarden voorspoedig verloopt. Een paar weken eerder debuteerde de amazone met een overwinning en ook in Gorssel was Bos de beste.

Twee groepjes ZZ/Z deelnemers trotseerden de plotselinge kou en zetten hun beste beentjes voor. Wiep Kwakernaak was in de tweede groep tweemaal goed voor een overwinning. De amazone zadelde Wendy (v.Don Primaire), die met twee constante proeven liet zien goed uit de voeten te kunnen op ZZ/Z niveau. ‘Sportlife (v. Montecristo) liep een foutloze proef. Bij de prijsuitreiking zei jurylid Thea Vermunt dat ze genoten had van de draf- en galoptour, maar dat de stap nog wat aandacht verdiend. In de tweede proef maakte we wat foutjes’, aldus Aimee Weise, die de eerste ZZ/Z-proef won.

Arnold Veldhoen nam met Ravel (v. NN) de zege in de tweede proef voor zijn rekening. ‘We zijn nog niet zo lang bezig in de ZZ/Z, maar Ravel doet elke keer weer zijn best’. (AvdH)

Reacties