Subtop: Goede trainingsrondjes voor Karen Nijvelt

Subtop: Goede trainingsrondjes voor Karen Nijvelt

0 855
Karen Nijvelt en Elysias op de Longines FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses in Ermelo © DigiShots

In Hoogerheide, op de locatie van Brecht d’Hoore en Dominique ter Horst, had Karin Nijvelt een goede dag. In het ZZ-Zwaar en de Prix st. Georges zette de amazone van Stal Belvedere de hoogste scores neer, in de Intermediaire II eindigde Nijvelt als tweede. Mooie resultaten, maar de amazone kwam vooral om haar vijf meegebrachte paarden ervaring op te laten doen. 

In de Prix st. Georges won WK-ganger Elysias (v.Jazz) met net geen 68,22%. “Hij heeft een druk traject achter de rug en na wat internationale wedstrijden was hij erg gespannen. Het doel was om de rust te bewaren, er was genoeg afleiding, dus dat lukt heel goed. We hadden nog wel wat foutjes, al waren er ook hele goede stukken in onze proef”, vertelt de amazone.

Equine Elite
De tweede plaats was voor Stephanie de Frel die met Calrieta H, de Westpoint-dochter die voor 200.000 euro geveild werd op de Equine Elite, 67,89% bij elkaar reed. Voor de op zijn thuisbasis rijdende Brecht D’Hoore was de derde plaats weggelegd. Met Favian WH (v.Zizi Top) kwam de ruiter tot net geen 67%.

Luxeprobleem
Met Maestro-nazaat Eli stond Nijvelt aan kop in het ZZ-Zwaar. “Ik heb eigenlijk een luxeprobleem, want eigenlijk kunnen al mijn paarden in deze klasse over, maar omdat ik daar al teveel paarden in heb, start ik ze voor de ervaring nog in het ZZ-Zwaar.  Met Dreamboy M, eveneens een Maestro, stond de amazone vierde. De tweede plaats was voor Lisanne Zoutendijk die van start kwam met Kostendrukkers Davina (v.Johnson). Het verschil was klein, zij werden beloond met 68,29%. In de andere proef stond Britney Schut metde voorheen door Stephanie Kooijman gereden What’s Up (v.Wie Weltmeyer) aan kop. Haar proef werd gewaardeerd met 68,79%. Marie-Louise Moerings en Esplanade behaalden de tweede plaats.

Jeugd: Oranje linten voor Zoutendijk en Rockx
Bij de Junioren stond Thalia Rockx met twee paarden bovenaan. Una de la Fazenda (v.OO Seven) scoorde 66,69% en was daarmee goed voor de overwinning. Bretton Woods-nazaat Golden Dancer de la Fazenda behaalde net geen 64%. Bij de Young Riders hadden Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Ringo Star (v.Riccione) met 66,91% de winnende score.

GP: Hoogste score voor Stephanie de Frel
In de hoogste klasse was de overwinning voor Stephanie de Frel, haar proef met Sorento-nazaat Beach Boy werd beloond met 68,05%. Kim Schmid en Pharmahorse Theodoor (v.Metall) eindigden met 66% op de tweede plaats.

Jill Huijbregts aan zet
In zowel de Intermediaire I als de Intermediaire II gooide Jill Huijbregts hoge ogen door de overwinning naar zich toe te trekken. Tuschinski-nazaat EventZ Enzos-Armani won de Intermediaire I door net geen 65% te behalen. In de Intermediaire II won Huijbregts door met Zamacho Z (v.Rousseau) 68,42% te behalen. Nijvelt werd in deze proef tweede met 64,61%. Berato (v.Showtime) is een groot talent volgens de amazone. “Het is lang geleden dat ik op dit niveau heb gereden. Ik wist dat het nog niet vlekkeloos zou gaan. Hij heeft als jong paard goede dingen laten zien, maar heeft daarna een periode gekwakkeld. Zijn grote talent zit in de piaffe en de passage.”

Uitslag Subtop Hoogerheide

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties