Subtop: Girasol en Zanardi aan kop in GP

Subtop: Girasol en Zanardi aan kop in GP

0 444

Morgan Barbançon gold in Ammerzoden als duidelijke winnares van de Grand Prix. Met de voorheen door Nadine Capelmann uitgebrachte Girasol (v. Gribaldi) stond de Spaanse amazone met ruim 73% bijna twee procent los van de nummer twee. Jurylid Dirk de Haas vertelt dat zijn collega-jurylid Patricia Wolters Morgan iets hoger waardeerde. “Girasol is een fantastisch paard met drie goede gangen. Ik had wat opmerkingen over de gedragenheid. Girasol zou net wat constanter op het achterbeen moeten blijven. De piaffe en de passage is van goede kwaliteit, maar vanwege de balans waren we het wat oneens.” Op de tweede plaats (71,35%) mocht Hans Peter Minderhoud aansluiten die volgens De Haas een goede proef reed met Zanardi (foto, v. Rubels). “Ik had Hans Peter aan kop staan. De passage is werkelijk fantastisch en de hengst scoort op zijn silhouet. De score kan nog wat omhoog als de spanning minder wordt.” Kevin de Bruin scoorde bijna 65% met zijn Santo (v. Santini). “Een paard met drie correcte gangen”, vertelt De Haas. “Santo zou wat meer expressie mogen hebben in piaffe en passage, maar Kevin stelt de ruin vreselijk correct en met een mooie stille aanleuning voor.”

Inter II: Rousseau-nakomelingen domineren

Jill Huybregts zet haar zegereeks voort door ook in Ammerzoden de Intermediaire II te winnen met bijna 69%. De Haas is van mening dat Eventz Zamacho Z goed voorgesteld wordt in de proef. “Jill liet een expressieve passage zien, de piaffe zou wat meer gesloten mogen blijven.” Over de nummer twee is het jurylid meer dan lovend. “We waren allebei onder de indruk van de piaffe en de passage van Wousseaudonja. Helaas verloor Marieke Pijnenburg wat controle in de zijgangen en de pirouettes en was de merrie soms iets onrustig in de aanleuning. Het geheel moet meer aan elkaar gereden worden, maar de aanleg voor de typische Zware Tour-onderdelen is verbluffend.” Pijnenburg scoorde 63,55%.

Lichte Tour: Charmingmood wint

Kirsten Brouwer won de Prix st. Georges met de KWN-goedgekeurde hengst Charmingmood. De zoon van Winningmood liep naar 67,43. De tweede plaats was voor Amy van Dijk die met Vincent (v. Lux) 67,17% liet noteren. Cindy van Vugt behaalde met Goodtimes-nazaat Bingo een derde plaats.
De Intermediaire I kwam op naam van Zinzi Aegten. Haar Whispering Dream (v. Diamond Hit) behaalde 65,39%. Aegten werd gevolgd door Sylvia Naagen die Babu (v. Johnson) naar 64,28% stuurde.

Wisselende kwaliteit in ZZ-Zwaar

De tweede groep in het ZZ-Zwaar werd ook gejureerd door De Haas en Wolters. Slechts twee ruiters wisten boven de 60% te scoren. “Ik ben van mening dat het overhevelen van het ZZ-Licht naar de basis geen voordeel heeft gedaan. Verschillende combinaties zijn nog niet klaar voor het ZZ-Zwaar en dat komt naar voren in paarden die onvoldoende gesloten gaan of nog niet bevestigd zijn in de wissels. De winnaar, Cristina van Alphen, reed een correcte proef. Haar paard zou losser door het lijf mogen bewegen”, licht De Haas toe. Van Alphen scoorde 60,57% en werd op de voet gevolgd door Sandy van Boxmeer die met Arnoud 60,14% behaalde.
De eerste groep ZZ-Zwaar-ruiters, beoordeeld door juryleden Terra en Rodenburg, behaalde wel beduidend betere scores. Arthur van Rooij is bezig met een flitsend seizoen en wist ook op het terrein van de Gelderse Boys te winnen. Hij behaalde met Best Cool (v. Daddy Cool) ruim 65%. Liseon Kamper mocht het rode lint ophalen, haar Dance Little Diamond (v. Valdez) liep naar 64,43%. Het witte lint was voor Yvonne Zuring met Showsister SJ (v. Show Star). (sr)

Uitslag subtop Ammerzoden 25102015

Foto: DigiShots

Reacties