Subtop: Geslaagde wedstrijd in Nijkerk

Subtop: Geslaagde wedstrijd in Nijkerk

Op de subtopwedstrijd in Nijkerk was het juryduo Jet van Oers en Marleen Le Mat goed tevreden over de getoonde ZZ/Z-proeven van de eerste groep die zij beoordeelden: ‘Geen echte uitschieters maar ook geen combinaties, die het gevraagde niet aankonden’. In deze groep waren Aimee Weise met Sportlife(v.Montecristo) en Rosanne Regtien met Wizz(v. Sir Oldenburg) aan elkaar gewaagd. Weise won tweemaal maar moest in de tweede proef het oranje lint delen met Regtien. Jurylid Le Mat over beide combinaties:’ Aimee liet nog wat puntjes liggen in de afwerking van het geheel en de rechterbuiging verdient nog aandacht. Maar al met al een aansprekend beeld.

Wizz van Regtien haalde goede cijfers voor het galopdeel, de draf mist nog wat aan kracht en uitstraling. Regtien werkt wel alles netjes af en bereidt de oefeningen goed voor en dat ontbreekt er bij veel combinaties nog wel eens aan’. ‘Over de eerste proef was ik niet zo tevreden, ik had niet de juiste controle. De tweede proef voelde hij fitter en kon ik er meer aan rijden dus ook beter afwerken. Het was onze eerste ZZ/Z wedstrijd samen. Sportlife heeft al Prix St.Georges gelopen dus hij kent de oefeningen. Ik train al heel lang samen met Yessin Rahmouni, die helpt me met proefgerichte trainingen en wedstrijdplanning. En thuis werken we veel aan de basis’, zo kijkt Weise, die sinds kort de accommodatie van Sven Harmsen in Zwartbroek heeft overgenomen, terug op de wedstrijd. In de tweede groep ZZ/Z won Aat Veldhoen met Ravel zowel de ZZ/Z35 als de Kür op muziek. Bart Veeze reed Zingaro-apple (v.Painted Black) naar de zege.

De overwinning in de Prix St.Georges was voor Dennis Ausma met Upendo (v.Jet Set D x Ferro). ‘Upendo is lang niet op wedstrijd geweest. Hij is te koop en we werkten aan oefeningen als pfiaffe/passage en dan is het wat moeilijk een goede wedstrijdplanning te maken. Inmiddels is thuis alles voor elkaar en gaan we weer op pad. Upendo is een leergierig paard dat graag voor je werkt en dat is voor de ruiter erg plezierig. We lieten een nette , constante proef zien. Ik was er heel tevreden mee’. (AvdH)

Uitslagen: www.knhs.nl/subtop

Reacties