Subtop: ‘Tevreden over debuten’

Subtop: ‘Tevreden over debuten’

0 82

Geert Jan Raateland had een goede dag op de subtop wedstrijd bij R.V. Reigershof in Oud Gastel. Zijn debuut met de zevenjarige ruin Crespo RDH (Vivaldi x San Remo) in het ZZ-Zwaar was meer dan geslaagd; hij won met 69,57%. Daarnaast eindigde hij ook nog eens op de derde plek in de Lichte Tour, met de eveneens debuterende merrie TC Beau Deux (Ravel x Gouverneur). In de Prix St.Georges ging het oranje lint naar Jeroen Okkema. Hij stuurde Armani Z.I. (v. Jazz) naar 67,70%. De winst in de Intermediaire ging naar de succesvolle combinatie Hans van Bedaf met Bond’s Painting (v. OO Seven). Hij noteerde de hoogste score van de dag, 70,46%.

ZZ-Zwaar: Bijna zeventig procent

Winst dus voor Raateland met de sjieke Vivaldi-zoon Crespo RDH in het ZZ-Zwaar, met bijna zeventig procent. Over zijn proef was Raateland heel tevreden: ‘Het ging eigenlijk heel goed, op wat kleine dingetjes na. Zo ging het binnenkomen wat scheef en kon een pirouette mooier. We hadden echter geen grote fouten. Crespo is een heel goed paard, met heel veel kwaliteit. We waren tweede op het NK in het ZZ-Licht en nu is dit dan een stapje verder.’ Raateland noemt Crespo naast een talentvol paard ook een beestje dat heel graag wil werken. ‘Hij heeft gewoon een heel fijn karakter, is heel lief ook.’ Crespo is van Raateland Dressage Horses zelf, vandaar het achtervoegsel RDH. Tot twee jaar geleden was hij nog hengst, maar toen kreeg hij een zakbreuk en moest gecastreerd worden. De nummer twee was Tatiana Makarova van President Dressage Stables met President’s Allright (Jazz x Royal Dance), met 66,14%. Derde werd Julie de Baerdemaeker met Grand Cru Hoeve’s Atlantus (v. Prestigde VDLO met 63,57%, vóór Priscilla van Diest met Prodimed Will Be Luckey (V. Wishing Luck) en Charmayne Heinsmann met Wodette (v. OO Seven), die gezamenlijk op de vierde stek eindigden met 62,14%. Ook Veronique van der Panne en Whatever (v. Truppa) en Segalle Christ met Burberry (v. Lingh) reden zich nog in de prijzen.

Goede PSG-proef Okkema

In de PSG voerde Jeroen Okkema de boventoon. Met Jazz-zoon Armany (mv. No Limit) reed hij naar een score van 67,70%. Yoni de Vette was met Alonso (v. Olivi) goed voor 64,47% en het rode lint, terwijl Melanie Woutersen met Adelheid (v. Flemmingh) en Geert Jan Raateland met TC Beau Deux (v. Ravel) 64,41% scoorden. De achtjarige merrie TC Beau Deux heeft Geert Jan Raateland samen met Tim Coomans. Over zijn proef met de grote bruine is Raateland goed te spreken: ‘Het was de eerste keer en omdat Beau Deux heel veel ‘go’ heeft, heb ik op zekerheid gereden. Het heeft heel lang geduurd voordat ze de wissels snapte. Dat viel tegen, het was echt puzzelen met hoe we dat moesten aanpakken. Nu beginnen de stukjes op hun plek te vallen en kunnen we vrij netjes zo’n Inter-proef doorrijden. Eén serie ging niet lekker, maar ze bleef mooi ontspannen. Volgende keer kan ik proberen met meer expressie te rijden, want ze kan ontzettend goed lopen!’ Met TC Beau Deux heeft Raateland les van Francis Verbeek. De ruiter uit Oud Beijerland richt zich nu met deze merrie en met Crespo op de selectiewedstrijden (LT en ZZ-Z) deze winter. Daarnaast heeft hij nog enkele jonge paarden te rijden. Zijn meest ervaren paard is TC Zorro RDH (Jazz x Contango), die nu klaar is voor de Zware Tour.

Van Bedaf scoort weer in Inter I

Hans van Bedaf stuurde Bond’s Painting (OO Seven x Silvano N) geroutineerd naar het oranje lint in de Inter I. Kim Schmid reed een Inter B-proef met Apart (v. Florencio), met 67,68% en de tweede positie als resultaat. Ook de derde plek was voor een Florencio, Bram. Amazone Leontine van Ewijk reed naar 66,97% in haar Inter I-proef. (cd)

Uitslag Subtop Oud-Gastel 2 november 2014

Reacties