Subtop: Geslaagd U25-debuut voor Nicky Snijder

Subtop: Geslaagd U25-debuut voor Nicky Snijder

0 957

In het Drentse Erica maakten Nicky Snijder en Kalshoven’s Zalsa & Jazz (v.Jazz)  hun debuut in de Grand Prix voor ruiters jonger dan 25 jaar. Hun proef werd beloond 65,43%. De Grand Prix kwam op naam van Anouk Noordman en de tuigpaardgefokte Zeronica (v.Talos), die momenteel goed in vorm zijn op het hoogste niveau.

“Het ging best heel goed, ik was tevreden”, vertelt Snijder na afloop. “De piaffe en de passage gingen beter dan verleden week toen ik mijn debuut in de Intermediaire II maakte. De wissels om de pas mislukten, maar de tweeërs en de galoppirouettes gingen wel heel goed. Het is een pittige proef om te rijden. Natuurlijk oefenen we thuis de proef, maar op wedstrijd alles aan elkaar rijden is toch wat anders.”

Element
Snijder rijdt de Jazz-dochter, in eigendom van zijn oom en tante, al zo’n zes jaar en ze zijn in het Z1 begonnen. “Het ging niet zonder slag of stoot, daarom ben ik heel blij dat we dit hebben bereikt. Het lijkt wel alsof ze nu pas in haar element komt. De piaffe- en de passagetour gaan haar met gemak af, in de Lichte Tour scoorde ze goed, maar in dit werk komt ze pas echt tot haar recht.”

Stal Stouwehof
De ruiter is in het dagelijks leven stalruiter bij Stal Stouwehof, de thuisbasis van Jeanine en Denise Nekeman. “Ik rijd zo’n negen paarden per dag en heb veel paarden in de basissport. Catwalk STH rijd ik in het ZZ-Zwaar en daarmee maak ik straks de overstap naar de Lichte Tour.” Snijder lest eens per maand bij Nicole Werner, met Kalshoven’s Zalsa & Jazz wordt hij begeleid door Trea Mulder en met de paarden van Stal Stouwenhof helpt Yessin Rahmouni twee keer per week.

Matig bezet
In de matig bezette Lichte Tour-rubrieken behaalde Robin Luursen en Belogna (v.Florencio) de hoogste score in de Prix st. Georges (63,29%). In de Intermediaire I behaalde Richella Hertsig en Rhodiamant-nazaat Resonanz met 62,43% het winnende resultaat.

Winningmood wint ZZ-Zwaar
In het ZZ-Zwaar stond de KWPN-hengst Winningmood in beide proeven aan kop. De Prado-zoon scoorde met Femke Beljon  in beide proeven zo’n 67% en stond daarmee twee keer los van de nummer twee.

Junioren: Vreugdenhil bovenaan
Romy Vreugendhil werd in het ZZ-Zwaar een keer tweede en wist de Junioren-rubriek met net geen 64% op naam te zetten. Vreugdenhil begon met de papierloze Patrick bij de pony’s en reed daar tot het Z2. De ruin groeide uit de ponymaat en werd zo Vreugdenhil’s Junioren-paard. De eerste internationale starts zijn al achter de rug en  het duo is inmiddels startgerechtigd in de Lichte Tour.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Uitslag Subtop Erica

 

Reacties