Subtop: Geslaagd ‘oefenrondje’ met droompaard Valdez *update*

Subtop: Geslaagd ‘oefenrondje’ met droompaard Valdez *update*

0 935

In Utrecht reed Ingrid Gerritsen met de goedgekeurde KWPN-hengst Valdez (v. Houston) vandaag een ‘oefenrondje’ voordat zij eind van deze maand aan start komt op Jumping Amsterdam. Dit resulteerde in een score van bijna 70% en een eerste plaats. In rubriek voor junioren was het Josephine Dalsen die de rest van het veld achter zich wist te laten met een score van 66,38%. Young Rider Nienke Limburg won met een percentage van 64,14. In de zeer grote rubriek voor ZZ-Zwaar deelnemers was Diederik van Silfhout in topvorm en won met de hoogste dagscore van 71%.

Ingrid Gerritsen kon het haast nog niet bevatten dat ze gewonnen had en vertelt trots: ‘Het is al zo’n droom dat ik deze hengst mag rijden en dan doet hij het ook nog eens zo goed. Van de week had ik hier bij de Voornruiters, waar ik lid ben, nog geoefend, omdat het thuis bevroren was. Ik reed hier tussen de springruiters die meededen aan een oefenparcours. De volgende dag reed ik tussen de menwagentjes en hij is dan zo super braaf. Ik wilde vandaag heel graag starten om wedstrijdritme op te doen voordat ik start op Jumping Amsterdam. Afgelopen weekend startte ik in Ermelo en daar vond hij het toch wat spannend en had ik gewoon zes dikke fouten in mijn proef. Toch scoort hij dan nog 65%. Vandaag was hij ontspannen en kon ik de hals goed op lengte houden en afdruk behouden in de draf. Met mijn instructeur, Johan Hamminga, heb ik gewerkt aan de series, waarbij ik hem meer op het achterbeen moest houden en ik stiller moest zitten. Dit lukte vandaag veel beter in de proef, al zat er nog een foutje in. Iedere keer als ik bij Johan les vallen er weer puzzelstukjes in elkaar. Daarnaast helpt hij mij ook goed op mentaal gebied en is hij heel enthousiast. Ik ben af en toe wel wat bezig met de zwaardere oefeningen, maar ik weet nog niet wanneer wij de overstap zullen maken. Met Valdez heb ik echt een goed paard onder mijn kont en wil ik het echt goed doen.’ Jurylid Anita Stam-Scheerman over de proef van de winnares: ‘De combinatie gaf een heel harmonieus beeld’. Collega-jurylid en hoofdjury Dirk de Haas vult aan: ‘Ingrid reed de proef mooi van punt naar punt. Het geheel mag nog iets brutaler en meer vanuit het achterbeen voor de achten.’

Overige klassement aan elkaar gewaagd

Op de tweede plek eindigde Lotje Schoots die haar expressieve Lingh-nakomeling Cocksdorp Lingh netjes voorstelde. De score kwam uit top 66,71%. Alex van Silfhout startte Charming Utopia (v. Winningmood) en eindigde als derde (66,64%). Eveneens met een score in de 66% (66,32%) eindigde Simone van Wijngaarden als vierde. Zij reed haar Rubin Cartier (v. Rubin Cortes). Vijfde (64,87%) werd Hergen van Hall die met zijn Carrera (v. Sorento) debuteerde op dit niveau. Janny Koks nam de zesde plaats (63,22%) in met haar hengst Windsor (v. Metall).

Oranje debuut Van Dalsen

Debuterende juniore Josephine van Dalsen zadelde de achtjarige Di Negro (v. Negro). De juryleden kwam uit op een score van 66,38%, waarmee de leerlinge van Mark van den Donk en Coby van Baalen de overwinning ruimschoots naar zich toe trok. Ondanks dat er een twee werd behaald voor een onderdeel dat dubbel telt, maar met positief jurycommentaar. Achter Van Dalsen eindigde Jitske Prosman op Bonheur Deux (v. Vivaldo). Het duo kwam uit op bijna 64%. In de rubriek voor Young Riders zadelde Nienke Limburg haar Bojangles (v. Ravel) en reed naar een winnende score van 64,14%.

Dikke winst voor van Silfhout

In de ZZ-Zwaar rubriek, waar dertig combinaties aan start verschenen, was Diederik van Silfhout beduidend de beste. Met Quantum Vis (v. Quarterback) won hij met 71%. Met een nette score, maar toch ruim vijf procent minder eindigde Britt Meersma op de tweede plek (64,43%). Zij zadelde Chicarie (v. Tolando). Linda Maasdam werd met haar Boaz (v. Uphill) derde (63,00%). Met Tuschinski-nazaat Atink behaalde Britt van der Panne een vierde (62,86%) plaats. (CdB)

Uitslag Subtop Utrecht 22-1-2016

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Vergelijkbare artikelen

Reacties