Subtop: ‘Forselly bleek véél meer te kunnen dan Z2’

Subtop: ‘Forselly bleek véél meer te kunnen dan Z2’

0 1563
Dagmar van 't Land - Forselly Subtop 2017 © DigiShots

Met Forselly was Dagmar van ’t Land twee keer de beste in het ZZ-Zwaar op de subtop wedstrijd in Erica. De Lichte Tour-winst was voor Nick Kemps met Chapeau (PSG) en Anouk Noordman met Atze (Inter I); Annemieke Vincourt-Krom behaalde als enige een voldoende score in de Grand Prix met Custom Zadels Kansas C.

Anouk Beelen met Derrel en Maybrett Schreur met Roos Stables Dorcan wonnen bij de Junioren terwijl Marjan Hooge opnieuw prima scoorde met de KWPN-hengst Upperville bij de Young Riders.

Sportpredicaat

Dagmar van ’t Land vertelt: ‘De eerste proef had Forselly vanaf het begin te maken met spannning, waardoor er met name foutjes in de galop ontstonden. In de tweede proef was ze wat relaxter en kon ik er fijner aan rijden. Toch hebben we wel eens beter gereden.’

De Alexandro P-dochter Forselly staat sinds najaar 2016 bij Van ’t Land. ‘Dat was met het oog op het sportpredicaat. Die winstpunten in het Z2 had ze zo te pakken. Ze liet zien dat ze talent had voor meer en samen met haar eigenaresse besloten we haar door te rijden. Vanaf begin dit jaar start ik haar al in het ZZ-Zwaar, waarin we al percentages van boven de 65% hebben neergezet.’

ZZ-Zwaar selectie

Forselly mag dus laten zien wat ze waard is in de sport. Binnenkort staat de overstap naar de Lichte Tour gepland, maar eerst probeert Dagmar zich nog met haar te plaatsen voor het NK ZZ-Zwaar. ‘Eind deze maand start ik haar op een ‘inloopproefje’ in Emmen, het weekend daarna staat de laatste selectiewedstrijd in Emmeloord op de planning. En dan maar hopen dat we er bij zitten voor Ermelo!’ De zevenjarige merrie staat eventueel ook te koop.

De 27-jarige amazone runt haar eigen dressuurstal in het Drentse Ruinerwold, waar ze paarden traint en uitbrengt en ook op kleine schaal fokt met haar eigen Jazz-merrie. ‘Dat is toch wel gaaf hoor, je merrie in de wei zien scharrelen met haar veulen aan de voet!’ Dagmar leidde het paard waar ze ooit als jonge amazone mee begon – vers van de pony’s – op van B naar Grand Prix. Deze Urban Hero is later naar Japan verkocht. Daarnaast reed ze drie of vier paarden naar de Lichte Tour.

Op naar Grand Prix

Haar Proface Finn (v. Fürst Heinrich) is de volgende die ze naar de Zware Tour kan rijden. Vandaag probeerde ze met hem het startbewijs voor de Grand Prix te halen, maar dat lukte nog niet. ‘Ik dacht: “Laat ik het maar eens proberen op deze mooie locatie”, maar we zijn er nog niet klaar voor. Er slopen teveel foutjes in de proef. Er is dus nog wat werk aan de winkel!’ (cd)

Ga naar de uitslagen van de subtop wedstrijd in Erica.

Foto: DigiShots

Reacties