Subtop: Favorietenrol voor Danielle Heijkoop en Daula II richting NK

Subtop: Favorietenrol voor Danielle Heijkoop en Daula II richting NK

0 962
Danielle Heijkoop en Badari tijdens de Glock's Midsummer Dressage Night op Outdoor Gelderland 2016. © DigiShots

Nog maar enkele dagen nadat Danielle Heijkoop bekendmaakte dat haar toppaard Siro (v.Gribaldi) met pensioen gaat, laat ze zien dat de volgende generatie Gribaldi’s alweer klaar staat om het stokje over te nemen. Met Daula II won de Rotterdamse amazone in Oud-Beijerland tweemaal het ZZ-Zwaar met 69,79% en 70,93%. Daarmee neemt ze de favorietenrol in richting het Nederlands kampioenschap.

“Daula liep in de eerste proef echt supergoed!”, vertelt de amazone na afloop. “Er is nog steeds ruimte voor verbetering. Ze begint de proeven een beetje te kennen en het achterwaarts was daardoor wat gehaast. In de andere proef vond ik haar wat tam en had ik wat foutjes, toch loopt ze ook dan nog hoge punten voor haar pirouettes en op het drafgedeelte. Daar scoort ze alleen maar achten en acht en halven voor.”

Favorietenrol

Met vier gewonnen selectieproeven maakt de expressieve Gribaldi-dochter zeker kans op de titel in Ermelo. Heijkoop blijft daar nuchter onder: “Het is wel een heel lekker gevoel, maar het moet nog maar gebeuren allemaal. Ik ga nog een keer trainen bij Anky en verder is het zaak om scherp te blijven en niet te denken dat ik er al ben. Ze heeft pas een paar wedstrijden gelopen.”

Instelling

Heijkoop roemt het karakter van de vosmerrie, al vindt ze het nog wat vroeg om haar aan te wijzen als opvolger van Siro. “Ze heeft heel veel kwaliteit, maar ik ben nog niet bezig met hoogste niveau. Zoals Siro piaffeert kunnen er maar weinig natuurlijk. Ik wil eerst Daula’s basis bevestigen en goed deze proeven doorkomen, dan zien we wel verder. Ze heeft absoluut de juiste instelling, dat is een ding wat zeker is.”

For Gribaldi tweede

De twee tweede plaatsen waren weggelegd voor Dinja van Liere en For Gribaldi, de volle zus van Daula II. Van Liere had in de stap wat te kampen met spanning, dat drukte de score wat. “Hij wordt steeds expressiever en dat straalt hij in de proeven ook uit”, laat Dinja weten.

Lichte Tour: Chinook en Emerald overtuigen

In de Prix st. Georges waren het Chinook (v.Vivaldi) en Emerald S (v.Ampère) die boven de 70% wisten te scoren. Patrick van der Meer trok met de zwarte Chinook aan het langste eind en behaalde met 72,30% de winnende score. Ilse van Cranenbroek en Emerald S kwamen tot 71,84% en bleven daarmee voor op Sylvia van den Broek en Selevia’s Champion die 69,61% lieten

Jeugd: Boer, Boogaard en Houweling

Bij de Junioren was Ezra Boer de beste amazone in de landenproef. Haar proef met Zoe D werd beloond met 67% en zij bleef daarmee voor op Annemijn Boogaard en Fullspeed TC. Boogaard was in de individuele proef goed voor 69% en mocht als enige deelnemer automatisch het oranje lint mee naar huis nemen. Bij de Young Riders scoorde Iris Houweling 64% en daarmee de overwinning.

Uitslag Subtop Emmeloord

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: DigiShots

Reacties