Subtop: Eva van der Linde wint PSG met zelfgefokte Dark Knight Texel

Subtop: Eva van der Linde wint PSG met zelfgefokte Dark Knight Texel

0 530

Eva van der Linde (op de foto met Belle Lady Texel) won tijdens de subtopwedstrijd van Heiloo de Prix St. Georges met 65,92%. Een mooi resultaat volgens Van der Linde, want voorafgaand aan het concours was ze een paar dagen weg en is Dark Knight Texel dus niet gereden.

‘Het was pas de derde keer dat ik Lichte Tour startte met Dark Knight Texel . Voor het concours in Heiloo was ik een paar dagen weg, dus ik was zeker niet ontevreden met de manier waarop hij liep. Er zaten nog wel wat hakkeltjes in, maar dat mag nu nog. Hij scoort altijd op zijn drafgedeelte. Hij heeft een fijne manier van bewegen en dat zie je dan terug in de appuyementen. Daar had ik dan ook een acht voor.’

Eigen fokkerij

Zoals alle paarden die Eva rijdt komt ook deze Wynton-zoon uit eigen fokkerij. ‘Dat vind ik altijd fijn. Je weet vanaf het begin precies wat je aan elkaar hebt. De komende tijd start ik hem gewoon nog even door. Ik wil hem van de zomer nog een paar keer starten en zo rustig ervaring opdoen. Het mag allemaal nog wat strakker en beter.’ Van der Linde gaat zo ongeveer eens per drie weken naar Edward toe om te trainen. ‘Ik ben dan de hele dag onderweg, maar dat is zeker de moeite waard. Van Edward heb ik heel precies leren rijden. Ik moet bij hem heel veel schakelen.’

Valentijn van Weering mocht aansluiten  op de tweede plaats. VarioHippiQue A First Class (v. Florencio) scoorde net geen 65%. Britt van der Panne scoorde 64,14% met haar Tuschinski-dochter Atink.

ZZ-Zwaar: Ferro-bloed scoort

De topdrie in de eerste proef lag dicht bij elkaar. Alexandra Delemarre won een proef in het ZZ-Zwaar met de zeventienjarige Prins D (v. Ferro). De amazone kwam tot 65,34%.Kim Thijssen scoorde exact 65%, dit deed zij in het zadel van OO Seven-nazaat Obama. Bas Peijpers kon de derde prijs ophalen. Zijn Voergoed’s Tabasco (v. Tango)  bemachtigde 64,93%.

Olivier Goede won de andere proef op dat niveau. Dit deed Goede door met Negro-zoon Aron 66,64% bij elkaar te rijden. Denise Zeinstra reed met Tara Negra, eveneens een Negro, naar 64% en was daarmee goed voor het rode lint. Op de derde plaats zien we de winnares van de eerste proef. Alexandra Delemarre kwam met haar Ferro-nazaat tot net geen 63%.

Op dit moment is de wedstrijd in Heiloo nog bezig. Meer uitslagen volgen later.

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan).

Foto: Eva van der Linde/Texelview

Reacties