Subtop: Esmée Donkers één en twee bij Junioren

Subtop: Esmée Donkers één en twee bij Junioren

0 909

De Junioren beten het spits af op de subtop wedstrijd in Genemuiden. Esmée Donkers reed in deze rubriek haar A-kaderpaard Zaffier de ring in, maar ook ‘rookie’ Chaina. Ze won met deze laatste, met 68,38%. In de Lichte Tour was Dirk-Jan van de Water de beste met Fame DDH (v. Welt Hit II). Onderaan zijn protocol stond 66,05%. Ook het ZZ-Zwaar leverde de eerste prijs op voor de ruiter van Stal De Havikerwaard. Hij stuurde Stegenees DDH (v. Stedinger) naar een nipte winst met 62,29%.

’Fijn Juniorendebuut voor Chaina’

Ondanks dat haar Zaffier (v. Painted Black) al heel wat meer ervaring heeft bij de Junioren, was het de zwarte elitemerrie Chaina (v. Sir Donnerhall) met wie Esmée Donkers het beste resultaat reed. ‘Deze wedstrijd heb ik met Zaffier gebruikt om haar scherper te krijgen, meer aan de hulpen. Ik rijd haar nu twee jaar en ze kent deze proef zo’n beetje uit haar hoofd. Ze weet bijvoorbeeld precies dat ze op de laatste A-C lijn moet halthouden op X. Dat heb ik dus vandaag niet gedaan; ik ben expres een paar meter verder gereden dan dat zij wilde, zodat ze weer een beetje oplet. Door dit soort dingetjes viel de score lager uit. Maar ik ben dus heel tevreden, want dit was precies zoals ik de proef wilde rijden.’ Haar debuut met Chaina in deze klasse ging heel goed. ‘Ik rijd haar nog niet eens een maand; we zijn één keer Z2 gestart. Het was de bedoeling om een safe en gelijkmatige proef te rijden, zonder risico te nemen of spanning te krijgen. Het ging heel fijn en dus kan ik er de volgende keer wat meer aan rijden.’ Haar merries hebben wel wat van elkaar, vindt de zeventienjarige amazone. Ze zijn allebei heel ijverig en meewerkend en willen geen fouten maken. ‘Zaffier is wat stoerder, terwijl Chaina een heel elegant en elastisch typetje is’, vindt ze. Esmée hoopt met Zaffier een plek in de EK-selectie te krijgen. Vorig jaar was de combinatie reserve.

Zoë Schipper stuurde Bugatti Veyron NL (v. Uphill) naar de derde plek met 64,66%, terwijl Rianne Kooistra met Allrisk (v. Jazz) het vierde lint mochten afhalen met 63,85%.

Twee keer winst voor Van de Water

In de Lichte Tour was de winst duidelijk voor Dirk-Jan van de Water met Fame DDH (v. Welt Hit II) met 66,05%, gevolgd door Linda Kok met Rascalino-zoon Rasputin met 63,68%. Jordy van Wijnen mocht voor zijn 63,36% met HMS Daristo (v. Vivaldi) de derde prijs afhalen. Van de Water zadelde Stegenees DDH (v. Stedinger) voor zijn eerste ZZ-Zwaar-wedstrijd. De twaalfjarige Oldenburger hengst liep naar een nipte overwinning, met Rineke Jansen-Wijkniet op de tweede plek met Aisha (v. Florencio). Jacco Doornwaard met Argon (v. Solitair) werd derde met 61,86%. (cd)

Uitslag Subtop Genemuiden 19032016

Foto: Privébezit

HS-MC-728 x 90 px-Patrick van der Meer

Reacties