Subtop: Ervaring aan kop

Subtop: Ervaring aan kop

0 12

Foto: Dorli Welp

Tijdens de druk bezette Subtopwedstrijd in Uden speelde ervaring een belangrijke rol. Diederik van Silfhout, Thamar Zweistra en Marlies van Baalen gooiden hoge ogen in de rubrieken die golden voor de kadervorming. In Oud-Beijerland scoorde Laurens van Lieren een hattrick.

Uden
In de grote groep Lichte Tour-ruiters was echter de in dit veld nog niet zo ervaren Arthur de Rooij in de Inter I onverslaanbaar. Met Spotlight (v. Sandro Hit) reed hij een proef uit het boekje waarmee hij ruim zes procent los stond van de nummer twee.
De Gribaldi-afstammeling Ruby (foto) met Diederik van Silfhout was in de Inter II onverslaanbaar. Onder meer met hele mooie pirouettes sloeg hij een gat van zes procent op de nummer 2, Mieke Evertse met de Gelderse Merrie Tyara (v. Farrington).

Oud-Beijerland
Voor de derde week achter elkaar pakte Laurens van Lieren de overwinning in de klasse ZZ-Z met de KWPN- en NRPS-gekeurde hengst Q-Line Citango (Contango x Jazz). Terecht kwam de ruiter, die sinds kort verhuisd is van het Limburgse Weert naar het Zuidhollandse Stad aan ’t Haringvliet, tevreden de ring uit. ‘De eerste proef was de beste proef die ik tot nu toe met Citango heb gereden. Hij was ontspannen en expressief en ik had hem helemaal onder controle.

Lees het hele verslag in de nieuwe Hoefslag.

Reacties