Subtop Erica: De Nekker scoort

Subtop Erica: De Nekker scoort

0 62

Op de subtop wedstrijd bij Hippisch Centrum Emmen in Erica was Jolanda de Nekker heer en meester in de eerste groep ZZ-Zwaar met Zamara Sue. De tweede groep ZZ-Zwaar werd aangevoerd door Janneke Luth met Prins Lagho. In de Prix St.Georges ging de overwinning naar Trea Mulder-Dolsma met Brinkhof’s Zaira en in de Intermediaire I was Michelle de Jonge met Pays-Bas NL de beste.

Droomdebuut voor De Nekker

In de eerste groep ZZ-Zwaar maakte Jolanda de Nekker een geweldig debuut met de tienjarige merrie Zamara Sue (Solitair x Gribaldi), die gefokt is uit de stam van KWPN-hengst Samber. Voor paard én amazone was het de eerste keer in deze klasse. De Nekker runt haar eigen dressuurstal in Baars, op de grens van Overijssel en Drenthe. Ze vertelt: ‘Vroeger heb ik wel wat bij de Young Riders gereden, maar daarna ben ik eigenlijk steeds met jongere paarden en dus in lagere klassen gestart. Dat het dan zo goed uitpakt met ‘Zammie’ is natuurlijk fantastisch! Bij het losrijden voelde ze al goed aan. In de eerste proef hadden we wat spanning in een hoek waardoor de keertwendingen niet helemaal uit de verf kwamen; in de tweede proef moest ik er wat meer aan rijden. Haar sterke punten… eigenlijk doet ze alles heel goed, maar als ik er dan toch iets uit moet pikken: de zijgangen, daar krijgt ze altijd hoge cijfers voor. De merrie is echt een superfijn paard, eentje die heel graag wil werken en goede gangen heeft. Ik rijd haar nu zo’n driekwart jaar. Toen ze bij ons op stal kwam moest ze vooral sterker en gelijkmatiger worden. Ik ben met haar in het Z1 begonnen en daarna ging het heel erg snel. Nu zijn we ook al met een pasje passage en piaffe bezig. Wie weet waar we nog eens eindigen. Zamara Sue pakt in elk geval geweldig aan.’ Eigenaresse van Zamara Sue is Ilona Luten.

Juryleden Cor Jager en Marleen Le Mat waardeerden de proeven van De Nekker/Zamara Sue met 66% en 66,29%. Dat leverde meteen twee oranje linten en vier winstpunten op. De combinatie liet daarmee de als tweede eindigende Nicky Snijder met Kalshoven’s Zalsa & Jazz (v. Jazz) die 63,14% scoorde achter zich in proef 35. In proef 36 behaalde Snijder ook een voldoende score, maar tweede werd hier Elise Kranenburg met de opvallende bonte Caretino-zoon Pina Colada (mv. Samber) met 62,71%.

Janneke Luth op één

In de tweede groep ZZ-Zwaar waren veel uitvallers en de hoogste scores waren beduidend lager. In proef 35 kregen drie van de zes starters een winstpunt. Janneke Luth was de beste met Prins Lagho (v. Lagoheidor) en 61,71%. Daarachter zat Ieke Baukje Anema met de Friese hengst Wifo’s Reinder. De zelfgefokte Beintse-zoon liep naar een score van 61,14%. In proef 36 was Luth wederom de beste met 60,57%, vlak voor SimoneTerpstra die Welton (Gribaldi x Action) naar 60,14% stuurde.

Goede scores van Mulder-Dolsma

In de Prix St.Georges ging de overwinning naar Trea Mulder-Dolsma met Brinkhof’s Zaira (Don Romantic x Contango) met 64,61%, vlak voor Kim Jacobi met Après Minuit (v. Prestige VDL) met 64,54%. Het witte lint ging naar Monica den Drijver. Zij scoorde 63,42% met Miami (v. Michelangelo).
De Intermediaire I werd een prooi voor Michelle de Jonge met de zeventienjarige Pays-Bas NL (Cabochon x Zeoliet), met 66,38%. Trea Mulder-Dolsma werd hier tweede met haar Brinkhof’s Zaira. Juryleden Hergen van Hall en Annelies Terra beoordeelden haar proef met 64,08%. (cd)

Vergelijkbare artikelen

Reacties