Subtop: ‘Emmelie en Dorado overtuigend naar startbewijs Jumping Amsterdam

Subtop: ‘Emmelie en Dorado overtuigend naar startbewijs Jumping Amsterdam

0 531

In Bathmen werd vandaag wederom gestreden om een ticket van de Prix st. George rubriek tijdens Jumping Amsterdam. Emmelie Schotens reed haar KWPN hengst Dorado (v. Krack C) overtuigend naar de zege met een percentage van 71,38%. In de Grand Prix ging de overwining ruimschoots naar Jean-René Luijmes. Ashley Langevoort was in de ZZ-Zwaar rubriek te sterk voor de concurrentie.

‘Voor mijn gevoel was dit de beste Prix st. George proef, van de drie ik tot nu toe met Dorado gereden heb’, begint Emmelie enthousiast. ‘Ik ben dus erg tevreden. Dorado bleef mooi gedragen en wachtte goed op mijn hulpen. Wel heb ik al hoger gescoord met Dorado op dit niveau. Toch begreep ik de opmerkingen van de juryleden wel. Ik mocht de proef net wat beter afwerken. Zo kwam ik bijvoorbeeld met mijn zig-zag appuyement in galop te vroeg op de hoefslag uit. Voor Jumping Amsterdam ga ik hier dus even meer op letten. Met Dorado heb ik me expres niet opgegeven voor de selecties, want ik zie in hem echt een paard voor de toekomst. Spelenderwijs zijn we al bezig met de Grand Prix oefeningen. Dit pakt hij heel goed op. Op stal noemen we hem ‘Mister Muscle’, omdat hij zo gespierd is. Dorado is echt een tophengst en super lief, maar ook heel fijn op wedstrijd.’ Wiep Kwakernaak bezette de tweede en vierde plaats met respectievelijk Aristarchos (v. Uphill) en Custom Zadels Winona (v. OO Seven). De percentages waren 67,76% en 66,71%. Op de derde plaats nestelde zich Para ruiter Frank Hosmar die met zijn Alphaville N.O.P. (v. Sandreo) een nette score van 66,84% neer zette. Jenneke Overduin stuurde haar Closehorses Candreo (v. Sandreo) naar de vijfde plaats (66,58%).

Bijna 70% voor Luijmes

In de Grand Prix reed Jean-René Luijmes zijn Aswin, eveneens een nakomeling van Sandreo, naar een score van bijna 70% en daarmee het oranje lint. Karin Pettersson zadelde haar vosmerrie Cleopatra (v. Cavelir) en wist een nette score van 66,20% neer te zetten. Dit leverde haar het rode lint op. Ook in deze rubriek kwam Emmelie aan start. Dit keer met haar Walerno BCN (v. Paddox). Helaas viel ze met de score van 64,90% net buiten de prijzen. ‘Walenro ging vandaag iets minder. Hij was heel heet en krijgt het dan op zijn heupen, waardoor hij wat te kort in de hals werd. Walerno heeft dit soms, ik leer veel van hem. Het is echt een fijn paard om mee te werken, want hij wil altijd zijn best doen.’

Langevoort in vorm

In de ZZ-Zwaar rubriek reed Ashley Langevoort haar Dontruschels (v. Don Primaire) netjes door de proef. Zij reed een winnend percentage bijelkaar van 67,86. Met S.H.’s Dutch D-day (v. Johnson) werd Jaron Verheij tweede (65,29%). De derde plaats (65,14%) ging naar Linda Kouwenhoven met Salva’s Borella (v. Florencio). Eline van Egmond scoorde 64,43% en werd daarmee vierde. Zij zadelde Donovan (v. Spielberg). Een ex aequo vijfde plek (62,86%) was er voor Mariete Doornwaard-Uitslag en Mylene Spaak. Marieta zadelde Luxform’s Zestful Spirng (v. Jazz) en Mylene reed Ziteldo (v. Royal Dance). Milou Aten sloot de rij met prijswinnaars af met haar Equi Forma’s Ubibi (v. Gribaldi). Zij werd zevende (61,43%). (CdB)

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Uitslag Subtop Bathmen 19-12-2015

Reacties