Subtop: Ellen Wynia en Chakakahn onverslaanbaar in ZZ-Zwaar

Subtop: Ellen Wynia en Chakakahn onverslaanbaar in ZZ-Zwaar

0 763
Foto: Remco Veurink

Tijdens de Subtopwedstrijd vandaag in Eext was het twee keer raak voor Ellen Wynia, Samen met haar Chakakahn (v. Sir Donnerhall) schreef ze beide ZZ-Zwaar rubrieken op haar naam. In totaal leverden de scores van 66,79% en 65,81% vier winstpunten op. Laura Zwart en Annet Van der Velde-Koning eindigden bovenaan in de Lichte Tour rubrieken.

‘Toen ik Chakakahn los reed, ging het eigenlijk al lekker. Daarna volgde twee hele fijne proeven die zeker nog beter kunnen. Zo bleef hij iets hangen in de pirouettes, maar scoorden we een acht voor het achterwaarts. Maar ook heel vaak een 7,5 voor onder andere de uitgestrekte draf en stap en ook de wisselseries. Eén van de juryleden schreef onderaan het protocol dat het een fijne proef was, die soms iets meer gedragenheid mocht tonen. Chakakahn is echt een schat van een paard. Als hij eenmaal in de ‘flow’ zit, loopt hij fantastisch en zal hij nooit in de staak gaan. Als driejarige kocht ik Chakakahn samen met mijn partner op de KWPN Select Sale. Vervolgens is hij zadelmak gemaakt en na één week zat ik er al op. Op bijna alle Regiokampioenschappen zijn we eerste geworden. Ook behaalde hij een zilveren medaille in het Subli Kampioenschap voor vierjarigen en werden we KNHS Kampioen in de L2. In de Z1 en het ZZ-Licht eindigden we op de achtste plek. Dit was pas onze vierde wedstrijd op ZZ-Zwaar niveau en we hebben al negen winstpunten. Ik ga niet meteen over als ik er tien heb. Samen met mijn trainers Laura Zwart en Alex van Silfhout werk ik rustig naar de Lichte Tour. Ik weet zeker dat hij daarna nog verder kan komen, maar ik ben zuinig op hem’, aldus de enthousiaste piano-lerares, die natuurlijk ook haar eigen kür op muziek maakt. In de eerste proef eindigde Lisa van Mensvoort met Jazz-nakomeling Amaretto op de tweede plek (63,07%). Britt Muis en It’s Britts Valkenier (v. Krack C) werden derde (62,21%). Het rode lint (65,19%) in de tweede proef ging naar Laura Zwart, die Bingo (v. Tuschinski) reed. In deze proef werd Iris van Mensvoort met Amaretto derde (64,43%).

17-Jarigen in vorm in Intermediaire I

De hoogste score in de Lichte Tour rubrieken werd behaald door Annet Van der Velde-Koning. Samen met haar 17-jarige Sebastiaan R (v. Flemmingh) scoorde ze 64,25% voor haar Intermediaire I proef. Janien de Lange zadelde eveneens een nakomeling van Krack C, Varanasi. De score van 63,60% was genoeg voor een tweede plaats. Met nog een 17-jarig paard, Socrates (v. Kennedy) werd Marjolein Noppert derde (63,16%). In de Prix st. George deed Laura Zwart met haar andere paard Winston (v. Gribaldi) ook goede zaken. Zij behaalde het oranje lint met een score van 62,37%. Maar Laura had nog vier ijzers in het vuur. Met Horses2fly Zandokan Smh (v. Rousseau) werd ze in deze rubriek ook nog eens tweede (62,30%). Annet Van der Velde-Koning moest nu genoegen nemen met een derde plaats (61,45%). (CdB)

Foto: Remco Veurink

Complete uitslagen worden gepubliceerd op www.cheext.nl.

 

 

 

Reacties