Subtop: Dream Boy en Minderhoud winnen LT-debuut

Subtop: Dream Boy en Minderhoud winnen LT-debuut

0 1776

Hans Peter Minderhoud kan tevreden terugkijken op zijn eerste wedstrijd met de KWPN-hengst Dream Boy. In Uden scoorde het duo 73,82% in de Prix St.Georges en won daarmee de eerste selectie voor het NK. Begin dit jaar nam de ruiter de teugels van Dream Boy (Vivaldi x Ferro) over. De black beauty van Tim Coomans, Jacques Maree en Stal Brinkman werd door Gerdine Maree (foto) opgeleid. Met haar behaalde Dream Boy brons op het WK jonge dressuurpaarden in 2014 en liep hij tot en met Lichte Tour-niveau. Minderhoud stelde de hengst voor het eerst voor op de KWPN Hengstenkeuring, in februari, toen hij hem reed tijdens de huldiging van het gouden EK-team. Nu dan voor het eerst ‘voor het echie’.

‘Talent voor zware werk’

‘Ik ben super blij met dit resultaat’, laat Minderhoud weten. ‘Dream Boy was 100% geconcentreerd op mij, ondanks dat er genoeg afleiding was. Er liepen namelijk pony’s in de wei en er raakte ook nog een paard los. Dan is het fijn om te merken dat je paard toch bij jou blijft.’ De proef liep naar behoren. De achtjarige, zeer populaire dekhengst -ook in Duitsland dekt hij veel- maakte geen fouten en liep met veel expressie. ‘We moeten nog wel samen meer ervaring opdoen in zo’n proef, voor een betere afstemming. Ik richt me nu eerst met hem op het NK Lichte Tour. Daarna zie ik in hem zeker een talent voor de toekomst. Hij komt denk ik heel goed tot zijn recht in de zwaardere proeven, want talent voor de piaffe en passage heeft hij absoluut. Wat ook heel erg voor hem pleit is zijn fantastische karakter. Dream Boy heeft altijd goeie zin. Hij wil graag voor je werken en houdt niet van fouten maken. Vandaag heeft hij ook echt laten zien dat hij uit het goede hout gesneden is.’

Vier keer 70% of hoger

In het sterke deelnemersveld werd Theo Hanzon en de vosruin Top’s Eddieni (v. Johnson) tweede met 72,89%. De succesvolle combinatie Jeroen Okkema met Ducati (v. Don Crusador) bleef Dinja van Liere net voor met 70,07%. Ook Van Liere deed goede zaken in deze eerste selectiewedstrijd voor het NK. Zij stuurde de KWPN-hengst Zhivago (v. Krack C), die ze sinds februari dit jaar rijdt, naar precies 70% in hun LT-debuut. Verder eindigden nog in de prijzen Thamar Zweistra met de voorheen door Dinja gereden Hexagons Denzel (v. Zidane) met net geen 70%. Mara de Vries met Amos (v. Flemmingh) met 68,62%, Sylvia Naagen met Bijoux-Strona (v. Sunny Boy) met 67,89%, Theo Hanzon met Dieminka (v.Gribaldi) met 67,76% en Cindy van Vugt met Double Trouble-two (v. Jazz) met 67,70%.

MT: Argo en Zep aan elkaar gewaagd

De Intermediaire I leverde winst op voor Yvonne Copal met de Tuschinski-merrie MacRider Anne (65,99%), gevolgd door Jessica Leijser met Chacha Time (v. Painted Black). Denise van den Dries met Argo (v. Krack C) en Alex van Silfhout met Zep (v. OO Seven) ontliepen elkaar nauwelijks in de Midden Tour (Inter II/A/B). Zij werden één en twee met 69,54 en 69,21%. Het witte lint was voor Kyra Klinkers met Whoopydoo (v. Sir Sinclair) met eveneens een mooi resultaat: 68,22%.

ZZ-Z: Hoogste dagscore voor KWPN-hengst Expression

De beste score in het ZZ-Zwaar, en tevens de hoogste score van de dag, was voor Diederik van Silfhout met de KWPN-hengst Expression (v. Vivaldi). De bruine hengst doet zijn naam eer aan en zette maar liefst 74,43% neer in de tweede proef. Daarin ging ook de tweede prijs naar Van Silfhout, nu met Quantim Vis (v. Quaterback), met 69,21%. Derde werd Renate van Vliet met de Jazz-dochter Axia’s Victory U.S. (66,29%). In de eerste proef moest de ruiter uit Lunteren de winst laten aan Kyra Klinkers met de leeftijdgenote van Expression, Equirelle W (v. Florett As), met 71%. Wel een tweede score voor Van Silfhout: 70,57%. Thamar Zweistra zadelde de Oldenburger ruin Oldi 67 (v. Swagman) en behaalde 69,43% en een derde plek.

Uitslag subtop Uden 23042016
.

Bekijk de proef van Hans Peter Minderhoud en Dream Boy in Uden.

Foto: Sjoert.com

Reacties