Subtop: Drie keer raak voor Verwaal

Subtop: Drie keer raak voor Verwaal

0 788

Op de kleine Subtopwedstrijd in Vorden reed Linda Verwaal vandaag naar drie keer naar de overwinning. In de Grand Prix zadelde ze de twaalfjarige Schatzmann (v. Sandro Hit) en scoorde ze 61,80%. Met haar Rocky (v. Rock Forever) reed ze naar 67,70% in de Prix st. George en 66,71% in de Intermediaire I. In het ZZ-Zwaar ging het oranje lint naar Myrthe Dijks met Ace (v. Rubels).

Super tevreden begint Linda: ‘Het is echt fijn rijden in Vorden. Er is maar één baan en weinig afleiding voor de paarden. Dat is prettig als je met twee hengsten rijdt. Zelf was ik daardoor ook veel meer geconcentreerd. ‘Schatzi’ had wel wat last van de warmte, waardoor ik hem met losrijden wel even scherp moest maken. Eigenlijk kan hij alles heel goed, alleen is er in mijn proef altijd wel een onderdeel dat wat minder gaat. Vandaag ging de piaffe goed. In de eners maakte ik zelf een stomme fout door er twee extra te rijden.Toch merk ik dat we steeds meer groeien in de Grand Prix. Ook jurylid Dirk de Haas gaf aan dat hij Schatzmann beter vond geworden.’

Mooie complimenten

De gedreven leerling van Edward Gal, Linda Verwaal, was ook zeer te spreken over haar negenjarige Rocky: ‘Met losrijden was hij al goed gefocussed. Hij gaat steeds meer verzameld lopen. Beide proeven gingen heel fijn. Zelf vond ik de Intermediaire I proef zelfs nog iets beter gaan. Ondanks het warme weer bleef hij er goed aan trekken. Jurylid Dirk de Haas kon hoge cijfers kwijt in het galopgedeelte. Het ander jurylid, Jet van Oers, gaf aan dat ze het een fijne combinatie vond om naar te kijken. Dat zijn toch mooie complimenten. Met hem richt ik mij nu ook op enkele leuke internationale wedstrijden.’
In de Lichte Tour eindigde achter Verwaal, met 65,33% voor haar Prix st. George proef, Susan de Klein met Deja Vu (v. Dimaggio). In de Intermediaire I was de rode rozet voor Anieck Eskes met Barbarossa (v. Rubioso N). De juryleden kwamen voor haar proef uit op 61,32%.

Dijks in vorm in ZZ-Zwaar

Met 64,07% was Myrthe Dijks met Ace de beste in het ZZ-Zwaar. Beike Swennenhuis-Immink nam met Zillion (v. Gribaldi) de tweede plek in beslag (60,43%). (CdB)

Foto: Ingrid Truijens

Complete uitslagen volgen zo spoedig mogelijk.

Reacties