Subtop: Drie keer raak voor Lotje Schoots

Subtop: Drie keer raak voor Lotje Schoots

0 1164
Lotje Schoots
Lotje Schoots en Torricelli.

Al jarenlang staat het Texel-weekend bekend om gezelligheid en sportiviteit, maar sinds vorig jaar ook om de Subtopwedstrijden. Een weekend lang kunnen de deelnemers verblijven op het eiland om in diverse rubrieken aan start te komen. Lotje Schoots grossierde vandaag in oranje linten door twee ZZ-Zwaar rubrieken en de Grand Prix op haar naam te schrijven. Linda Verwaal en Danielle Keur verdeelden de prijzen in de Lichte Tour.

In de Grand Prix zadelde Schoots Equitop Torricelli LS (v. Florestan) en reed naar 65,60%. Lotje legt haar onverwachtse start uit: ‘Twee weken geleden sprak ik Eva van der Linde, die op Texel woont en van haar ouders rijd ik ook paarden. We hadden het erover dat het voor Cocksdorp Texel wel goed zou zijn als die wat meer kilometers in de ring kon maken. Toen vroeg ze of ik niet zin had om te komen starten op Texel. Op het laatste moment besloot ik ook Torricelli mee te nemen. Het is voor hem bijna een jaar geleden dat ik hem gestart heb en waarschijnlijk zal hij in de toekomst worden uitgebracht door een jeugdruiter. Zonder van te voren de proef te oefenen en de afgelopen periode alleen maar basiswerk te hebben gedaan, zijn we de baan in gegaan. Ik heb van de week een keer de paiffe en passage door gereden en verder niet. Ik dacht ‘ik probeer het gewoon’. En ik moet zeggen het pakte verbazingwekkend goed uit. Hij was vrij ontspannen, alleen in de stap zaten wat foutjes. In het galopgedelte ging het heel goed en waren de series, pirouettes en ook de zig-zag mooi.’ Over het Texel-weekend vertelt de amazone enthousiast: ‘Ik heb nog nooit eerder aan dit weekend mee gedaan, maar er heerst een super gemoedelijke en gezellige sfeer. Daarnaast is alles goed geregeld en verblijven we in een vakantiehuisje. Het is net een mini-vakantie met paarden.’ Tweede werd Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski). De juryleden beoordeelden haar proef met 63,40%.

Oranje linten voor Verwaal en Keur

Danielle Keur verscheen met haar River’s Modor (v. Rafurstinels) in de baan en toonde een Intermediaire I proef die goed was voor 64,93% en een eerste plaats. Ze werd op de hielen gezeten door Eva van der Linde die met haar Belle Lady Texel (v. Krack C) een thuiswedstrijd reed. Haar score kwam uit op 64,80%.
In de Prix st. George trok Linda Verwaal aan het langste eind. Met haar Rocky (v. Rock Forever) reed ze naar een winnende score van 66,71%. Met 65,07% volgde Danielle Keur met River’s Modor.

‘Zijn beste proeven tot nu toe’

In de ZZ-Zwaar rubrieken was het twee keer raak voor Lotje Schoots met de op het eiland geboren nakomeling van Lingh, Cocksdorp Texel, werd ze twee keer eerste (65,29% en 68,14%). ‘Met Cocksdorp Texel wilde ik graag wat kilometers maken. Ik start hem vandaag en morgen. Vandaag liep hij zijn beste proeven tot nu toe. Soms wil hij nog wel eens in de ring voor mij uit gaan denken, maar vandaag bleef hij wachten en had ik meer controle. Ik kon hem daardoor goed op het achterbeen houden en op lengte. In de tweede proef vonden de juryleden hem nog meer ontspannen ogen. Voor mijn gevoel was het verschil niet zo groot. Met hem ga ik mij na het Texel-weekend concentreren op de selectiewedstrijden voor het KNHS Kampioenschap’, aldus Schoots tevreden. Ook de nummers twee en drie waren in beide rubrieken dezelfde combinatie. Twee keer tweede werd Bennie van Es met zijn opvallende bonte Maurits van Nassau (v. Willem van Nassau). Hij scoorde 64,86% en 67,29%. Het witte lint ging twee maal naar Vanja de Boer-Putker (de zus van Shanda). Zij zadelde Eastend’s Castello (v. Whitesnake) en reed naar 62,14% en 61,86%. (CdB)

Foto: Remco Veurink

Uitslag Subtop Texel 24-4-2015

Reacties