Subtop: Dream Boy debuteert met 74,82% ‘Toch een keer de ring in’...

Subtop: Dream Boy debuteert met 74,82% ‘Toch een keer de ring in’ *Update*

0 3272
Hans Peter Minderhoud dream boy
Hans Peter Minderhoud - Dream Boy Show De Beste Ruiters van Europa KWPN Hengstenkeuring 2015 © DigiShots

Tijdens de kadervormingswedstrijd in Nieuw en Sint Joosland maakte KWPN-hengst Glock’s Dream Boy (v. Vivaldi) vandaag een geweldig debuut in de Grand Prix. Met 74,82% werd er ruimschoots (minimaal 72%) voldaan aan de Olympische kaderscore.

Er waren nog meer kaderscores in de Grand Prix en U25. Olympische kaderscores werden er behaald door Madeleine Witte-Vrees, Adelinde Cornelissen en Jeannette Haazen. In de U25 waren er B-kaderscores voor Charlotte Fry, Maxime van der Vlist en Jeroen Hamelink.

Thuis al lekker in vorm

Hans Peter blikt terug op de trainingen en de proef: ‘Thuis voelde het zeker al goed genoeg om Grand Prix te kunnen starten en afgelopen week was hij lekker in vorm. Ik wist dat hij er klaar voor was, dus wilde ik wel starten tijdens deze kadervormingswedstrijd. Je moet toch een keer de ring in hè. Daarnaast is het een fijne accommodatie om te starten. Je kunt er goed losrijden en de bodems zijn prima.’

Vijfde start

‘Links en rechts zaten er nog wel wat dingetjes in de proef. Zo kan hij geweldig piafferen, maar toen ik been gaf om naar de passage te gaan, ging hij nog meer piafferen. Die afstemming moet nog beter. Maar voor nu ben ik natuurlijk hartstikke tevreden. We moeten wat vaker op wedstrijd. Ik heb Dream Boy pas vijf keer gestart. Drie keer tijdens een selectie en kampioenschap op Lichte Tour niveau, één keer een Inter II proef en dan nu Grand Prix. Wat dat betreft moeten we elkaar op wedstrijd nog wat beter leren kennen, de afstemming moet gefinetuned. Ik rijd hem nu pas krap twee jaar. Maar met zijn instelling en talent komt dat vast goed.’

We zien wel

‘De kop is eraf en dit geeft een goed gevoel naar de toekomst. Over twee weken rijd ik Dream Boy op de Hengstenkeuring en daarna zien we wel verder’, besluit Minderhoud over de planning met de hengst.

Zeven B-kaderscores

Madeleine Witte reed met Jazz-nazaat en KWPN-hengst Wynton naar een nipte tweede plaats (74,75%). Adelinde Cornelissen behaalde het witte lint met eveneens een score in de 74%, namelijk 74,57%, met Zephyr (v. Jazz). Met Dabanos D’04 (v. Abanos) werd Jeannette Haazen vierde. De score kwam uit op 72,21%. Naast deze vier Olympische kaderscores waren er ook maar liefst zeven B-kaderscores in de Grand Prix. Dat hield tevens in dat 15 van de 20 starters in deze gecombineerde rubriek voor Grand Prix en U25 een score haalde boven de 69%! De eerste B-kaderscore (71,96%) ging naar Lynne Maas met haar ‘partner in crime’ Uranium W (v. Metall). Dit betekende tevens een vijfde plek in het klassement. De overige B-kaderscores gingen naar respectievelijk; Lynne Maas, dit keer met Zamora (v. Krack C) 71,85%, Jean-Rene Luijmes met Aswin (v. Sandreo) 71,81%, Denise Nekeman met Boston STH (v. Johnson) 71,27%, Tommie van Puijenbroek-Visser met VarioHippique’s Vingino (v. Polansky) 70,91%, Stephanie de Frel met Beach Boy (v. Sorento) 70,54% en als laatste Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch (v. Johnson) 70,25%.

Fry beste in U25

Charlotte Fry liet met het paard van haar werkgever Van Olst, Vorst (v. Negro), een U25 proef zien die 70,38% opleverde. Met eveneens een nazaat van Negro, Bailey, behaalde Maxime van der Vlist de tweede B-kaderscore in deze rubriek. Ze behaalde net geen 70%. Jeroen Hamelink sloot de lijst met A-kaderscores bij de U25 af. Met Zanzibar (v. Rousseau) reed hij naar 69,49%.

Charmeur naar 70% in Intermediaire II

‘s Ochtends stond de rubriek voor Intermediaire II deelnemers op het programma. Madeleine Witte-Vrees was de beste met een score van exact 70%. Dit deed ze met de KWPN goedgekeurde hengst Charmeur (v. Florencio).

Intermediaire I op naam van Offermans

De Intermediaire I werd gewonnen door Debbie Offermans met Avec Espoire (v. Painted Black). De score kwam uit op bijna 63%. Het rode lint (62,43%)  ging naar Mariska van Groningen met Dutch Dandy (v. Lord Leatherdale).

Zweistra danst twee keer naar overwinning

De ‘Masters of Dressage’ werden afgesloten met een kür op muziek op verschillende niveaus’s. Thamar Zweistra won zowel de rubriek op ZZ-Zwaar als Lichte Tour niveau. Met ZZ-Zwaar paard Hexagon’s Filamanda (v. Westpoint) kwam het percentage uit op 71,438.  In de Lichte Tour zadelde ze Erina (v. Jazz) en ging het nóg beter, 76,375%. Tweede (70,938%) in het ZZ-Zwaar werd Jeanine Nieuwenhuis met Genua TC (v. Charmeur). In de Zware Tour reed Koosje Mulders met haar Wim (v. Rubels) naar de winnende score van 67,875%. (CdB)

Foto: Digishots

Klik hier voor de uitslagen.

 

Reacties